17. maaliskuuta 2016

Polttarit + häät

Huh, viikot on hurahtaneet ohi hujauksessa ja ei ihmekkään, koska kaikkea on taas tapahtunut. Pääasiassa aika on kulunut ystäväni Evan kaasona ollessa. On tullut askarreltua paljon kaikkea, järjesteltyä polttareita ja autellessa hääjärjestelyissä.

Aloitetaanpa nyt ihan alusta.


Morsian kyseli tuossa taannoin, että voisinko tehdä heidän hääautoonsa koristeet. En ollut koskaan ennen sellaisia tehnyt, mutta otin haasteen vastaan. Tällaiset koristeet niistä sitten tuli. Auton oviin tuli kahvoihin pienet rusetit ja keulaan sitten tuo vähän isompi ruusuke. Valitettavasti mulla ei ole itse hääautosta kuvaa, mutta itse on ihan tyytyväinen näihin koristeisiin.

Muita hääaskarteluja oli mm. hunnun korjaus ja lisäkoristeiden ompelu, sekä yhteen hääleikkiin askartelin sellaiset hienot ukko ja akka-kyltit. Mutta se askarteluista.

Kaason tehtäviin kuuluu tietysti myös polttareiden suunnittelu. Loimme toisen kaason kanssa Facebookryhmän, johon sitten kutsuimme morsiamen ystäviä. Valitettavasti lopulta kävi niin, ettei niihin polttareihin päässyt meidän kahden lisäksi muita polttarittaria, koska osa oli töissä ja sairaana ja ties mitä muuta. Päivä oli jo lyöty lukkoon morsiamen kanssa, joten siitäkään ei voitu joustaa.


Noh saatiin me sitten ihan kivat pienen budjetin polttarit järjestettyä. Ensiksi tietysti puettiin morsiamelle vähän rekvisiittaa ylle ja sitten siirryttiin kohti Tennispalatsia. Kerrottiin morsiamelle, että olemme menossa museoon, koska oli aika hyvästellä menneet vuodet. Tosiasiassa mentiinkin sitten katsomaan elokuvaa How to be single ja pohjustettiin sitä vielä sillä, että sinkkuvuodet on nyt sitten lopullisesti historiaa :D


Elokuva oli ihan hauska ja saatiin nauraa ihan kunnolla. Sitten siirryttiin Hakaniemeen ja pistettiin morsian tekemään ensimmäinen tehtävä, joka oli avioliittoneuvojen kerääminen tuntemattomilta vastaantulijoilta. Morsianta kovasti ujostutti, joten me kaasot hoidettiin pääasiassa puhuminen, mutta olipahan mukana ja sai paljon onnitteluja ja hauskoja vinkkejä tulevaan avioliittoon :)

Seuraavaksi siirryttiin syömään Juttutupaan.


Ruoka oli ihan älyhyvää. Itse otin perus pihvin valkosipuliperunoilla, mutta ai että oli kyllä hyvää. Aikaa kului ruokaillessa ja rupatellessa melkein kolmisen tuntia. Siinä meidän vieressä sattui olemaan iso joukko keski-ikäisiä naisia ja Sanja keksi antaa meiän tehtävävihkon heille ja sieltähän sitten alkoikin tulemaan oikein kunnolla avioliittoneuvoja :D

Ruokailun jälkeen kerroimme morsiamelle olevamme menossa naurujoogaan. Morsian oli ihan kauhuissaan, että eikä mennä! No aika lähelle sentään. Mentiin nimittäin katsomaan Stand upia. Ja tietysti suoraan eturiviin :D


Ja taas saatiin nauraa vatsalihakset kipeiksi. Vitsit oli välillä niin täydellisesti teemaan sopivia, että ei olis voinu paremmin sopia. Yleensä eturivissä istujat joutuu jossain määrin osaksi showta, mutta meiän porukalle ei ihme kyllä osunut kuin yksi kysymys, eikä sekään ollut kuin joku tyyliin "kuinka vanha sun mummi on?". Olin ihan varma, että koomikot olis tarttunut meiän polttariporukkaan pahemminkin, mutta ehkä morsian vähän yritti piilotella bride to be-nauhaansa, ettei vaan näkyis kaikille, että oltiin polttareita viettämässä :D

Nojoo, mutta stand up- keikan jälkeen oikeastaan loppuikin meiän illan vietto siihen, koska meillä tosiaan oli aika minimaalinen budjetti, eikä nyt varsinaisesti ollut bilefiilistäkään, kun taivaalta satoi kaatamalla räntää.

Ihan hyvin kuitenkin omasta mielestäni selvittiin :D Toivottavasti morsiankin oli samaa mieltä.

No sitten itse häihin, joita siis tosiaan vietettiin viime viikonloppuna Sotungin Nygårdsissa. Paikkahan oli sama kuin pari vuotta sitten vietetyt Tainan ja Jessen häät, mutta tällä kertaa käytössä oli myös päätalo, jossa pääasiassa vietettiin aikaa ruokaillessa ja rupatellessa. Valitettavasti mulla ei itselläni ole juurikaan kuvia koko häistä, koska suoritin kaason tehtäviäni :)


Lauantaina oli mitä ihanin aurinkoinen sää ja vihkiminen tapahtui suloisessa pikku Östersundomin kirkossa. Morsian oli tosi kaunis ja vihkiseremonia oli lyhyt mutta ytimekäs :)

Kirkolta siirryttiin autoilla juhlapaikalle, jossa juotiin hääparin kunniaksi tervetulomaljat ja bestmanit ja kolmas kaasoista pitivät puheet. Puheiden jälkeen siirryttiin pöytiin ruokailua varten. Morsian oli itse valmistanut kaikki ruuat ja tarjottavat. Tarjolla oli mm. voileipäkakkua, salaatteja, leipää, sekä lihapullia ja perunoita. Kyllä niillä vatsa tuli täyteen :)

Ruokailun jälkeen me kaasot ja bestmanit järjestettiin pieni tutustumisleikki vieraille. Leikin ajaksi me siirryttiin eri rakennukseen, Kivitaskuun, koska sillää aikaa tarjoilijat siivosivat päätalolla astiat pois pöydistä ja asettelivat kakkukahvit seuraavaksi tarjolle. Tutustumisleikissä me sanoimme aina jonkun ryhmän nimen ja vieraiden tunnistaessa kuuluvansa kyseiseen ryhmään piti nousta seisomaan tai viitata. Ryhmiä oli esimerkiksi "sulhasen vanhemmat" ja "morsiamen koulukaverit" yms yms. Leikki sujui onneksi hyvin ja vieraatkin olivat hyvin mukana. Leikin jälkeen piti olla hääparin häätanssi, mutta he sitten eivät halunneetkaan tanssia häätanssia vaan se sitten skipattiin kokonaan.

Siinä hetken rupateltuamme, pääsimme taas päätaloon syömään kakkuja ja juomaan kahvia(tai minun tapauksessani mehua). Kakut oli myös kaikki morsiamen itse tekemiä. Tarjottavaa oli niin paljon, etten edes jaksanut kaikkea syödä :D

Kakkukahvien jälkeen oli taas aika siirtyä Kivitaskuun, kun luvassa oli morsiamen ryöstö. Pahamaineiset intiaanit vetivät siinä kunnon shown ja meidän oli tehtävänä auttaa sulhasta saamaan morsiamensa takaisin. Tehtävänä oli mustalaisen päiväkirjaa muistuttava tehtävä, jossa sulhaselle ojennettiin tarina, johon hänen piti täydentää sanat. Vieraat sai myös olla avuksi, sillä pyysimme heitä kirjoittelemaan lapuille sanoja, joita sulhanen sai sitten poimia hatusta tarinan edetessä. Tarinasta tuli tosi hauska ja inkkarit palauttivat lopulta morsiamen takaisin sulhaselleen.

Pian olikin aika siirtyä ulos katsomaan tulishowta. Ulkona oli pilkkopimeää ja kaunis tähtitaivas loisti yläpuolellamme. Tulishowssa oli romanttinen tarina, jonka sai itse kukin omalla tavallaan tulkita musiikin soidessa taustalla. Itse esityksen jälkeen saivat sulhanen ja morsian vielä kokeilla itse pidellä sellaista tulikeppiä kädessään. Huiii.

Tulishown jälkeen juhlat jatkuivat Kivitaskussa iltapalan äärellä, mutta me lähdimme ajoissa kotiin saatuamme kyydin. Seuraavana aamuna olimme aikaisin taas juhlapaikalla siivoamassa ja pian häät olivatkin paketissa.

Yksistä häistä taas selvitty. Seuraavaksi sitten omat häät, jotka ovatkin jo ensi viikolla ;)

Palaan siihen myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti