1. joulukuuta 2012

DIY koirahaalarit

Saimpas viimein aikaiseksi tehdä meiän Oskulle kunnon koirahaalarit. Olin ostanut kankaat valmiiksi tätä projektia varten jo varmaan vuosi sitten, mutta en ollut kuitenkaan saanut aikaiseksi tehdä sitä. En ole koskaan ennen tehnyt minkäänlaisia vaatteita koiralle, joten en yhtään tiennyt mistä alottaisin.

Nyt otin kuitenkin itteäni niskasta kiinni ja aloin randomilla piirtämään kaavoja paperille. Mittailin Oskua ja aloin hahmottelemaan kaavoja sen mukaan, mihin tulisi saumoja yms.
DSC_0002
Paperikaavojen avulla tein ekaksi ns. prototyyppi asun vanhasta lakanasta. Piirtelin vielä tähän prototyyppi versioon kohtia, joita piti kavennella tai leikkailla ja muokkasin sitä sitä mukaan, kuin oli tarvis.
DSC_0003
Kun prototyyppi oli tarpeeksi hyvä, leikkasin saumat auki ja käytin niitä kaavoina oikean kankaan leikkaamisessa. Lopulliset palaset olikin sitten helppo vaan hurauttaa saumurilla nopeasti kiinni ja suurin osa asusta oli valmis. Lisäsin vielä kaikkiin reunoihin resorit ja koirahaalarit olivat valmiit.
DSC_0007
Ompelin vyötärölle vielä kuminauhalangalla tuommoisen kiristyksen, niin haalarit eivät roikkuneet ikävästi vatsasta.

Ihan hyvät tuli mielestäni ensimmäisistä ihan itse tekemistäni koirahaalareista. Pikkasen repsottaa tuo haarojen resori, mutta se on pikku juttu. Tuo kaulan resori on muuten sitten sen verran pitkä, että sen voi tarvittaessa vetää suoraksi korvienkin päälle. Nyt se on vain tuommoisena tyylikkäänä kaulurina :)
DSC_0010
Oskukin innostui uusista haalareistaan niin, että lähdettiin heti ulos testaamaan niitä. Hyvin onnistui asiat tuossa haalarissa, eivätkä haitanneet yhtään liikkumistakaan. Haalarit jäivät vähän väljäksi Oskulle, että niissä olis ns. kasvunvaraa. Tosin Oskuhan tuskin kasvaa tuosta yhtään, mutta jos me joskus otetaan vaikka toinen lagottopoitsu, ni se saattaakin todennäköisesti olla vähän Oskua isompi.

Olipas kiva saada taas yksi projekti valmiiksi ja vieläpä niin, että on itsekkin lopputulokseen tyytyväinen.

Huomenna pitääkin ottaa sitten valoisan aikaan Oskusta kuvia ulkona uudet haalarit päällä. Hih :)

6 kommenttia:

 1. Tulipas niistä kivat! :)

  VastaaPoista
 2. Oon itekki ihan tyytyväinen. Ja nyt kun on kaavat, ni voi tehdä enemmänkin koirahaalareita eri väreissä ja materiaaleissa :)

  VastaaPoista
 3. Vau! Olispa hienoa osata tehdä itsekin käsillä jotain tällaista :D

  VastaaPoista
 4. Se on kyllä kivaa, kun saa aina välillä aikaseks jotain hyödyllistäkin :D ...aina välillä.

  VastaaPoista
 5. Aivan upeat. Mä koitan ettiä valmiita kaavoja, ei riitä pitkäjännittisyys kaavojen itsetekemisen :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljon :) Se tosiaan vaatii vähän kärsivällisyyttä. Varsinkin jos koira ei aina tahtois tehdä yhteistyötä kanssasi. Mun pitäis vielä tehdä meiän toiselle koiralle jonkunlainen haalari, mut en vaan millään meinaa saada aikaiseksi. Vaikka siis mullahan on nuo kaavatkin jo valmiina :D

  VastaaPoista