23. syyskuuta 2013

Body world @Heureka

Käytiin lauantaina Heurekassa katsomassa Body world näyttelyä. Jos oikein ymmärsin, niin se loppui sunnuntaina, joten onneksi vielä ehdittiin nähdä se. Jono oli ainakin sen mukainen, että varmaan aika moni oli menossa vielä viimetinkaan katsomaan juurikin Body worldia. Jonotettiinkin siis reippaat 1,5 tuntia, siitäkin huolimatta, että meillä oli jo liput valmiina.

Body world tosiaan koostuu oikeista ihmisistä luoduista mallinnoksista, jotka on luotu plastinointitekniikalla. Plastinointi tapahtuu siis siten, että esimerkiksi verisuoniin syötetään muovia, joka kovettuu ja näin säilyttää verisuonen alkuperäisen muodon. Jotta saataisiin vain tietty osa säilytettyä, niin muut osat "sulatettiin pois" entsyymeillä. Oikeesti, ihan mieletöntä.

Kaikki näyttelyssä olleet mallit ja ruumiinosat oli ihan mielettömiä, mutta ehkä eniten mua ihmetytti se, että miten ihmeessä ne on saanu plastinoitua raskaana olevan naisen ja sen sisällä olleen lapsen. Kun miettii, niin todella sääli, että joku raskaana ollut nainen on joskus menehtynyt. Oli myös ihan mielenkiintoista nähdä sikiö eri raskausviikkojen aikana. Jo 8 viikkoinen sikiö on tunnistettavissa ihmiseksi! Sillä oli ihan minimini varpaat ja sormet :D joo must se oli just siistii.

Mutta niin, oli se kyllä jonotuksen arvoinen. Oli muutenkin ihan jännä käydä Heurekassa, kun edelliskerrasta onkin jo vierähtänyt varmaan ainakin 15 vuotta (tuon sanottuani tunsin itseni juuri todella vanhaksi). Siellä oli vieläkin paljon tuttua, mutta myös jotain uuttakin :)

P.S. Olen ollut sen verran laiska bloggaaja, että nämä viimeisimmät blogimerkinnät on tehty puhelimellani. Onko se jonkun mielestä ihan superärsyttävää vai onko kukaan edes huomannut koko asiaa? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti