8. huhtikuuta 2016

Hääkutsut

Koska häämme olivat simppelit kotihäät, niin halusin kutsujenkin olevan yksinkertaisen kauniit. Minulla on ollut jo pitkään visiona, että haluan tehdä kutsukortin keskiaikaisella teemalla, koska se olisi ehkä eniten meidän näköinen.


Metsästelin googlella erilaisia ilmaisia fontteja ja löysinkin mitä kauniimpia kaunokirjoitusfontteja, jotka sopivat täydellisesti meidän keskiaikaisteemaisiin kutsuihin. Suunnittelin tekstit wordilla ja tulostin ne hieman helmiäisenä kuultavalle paperille. Taittelin pergamenttia muistuttavaa paperia kutsukorttien muotoon ja liimasin tekstipaperin sen väliin.


Lopuksi kaiken kruunasi äärimmäisen tyylikäs ja aito sinetti meidän tulevalla yhteisellä sukunimellä kaiverrettuna.


Tilasin tuollaisen custom made sinettileimasimen eräästä jenkkiläisestä pikkufirmasta, joka toteuttaa erilaisia leimasimia täysin toiveittesi mukaisesti. Suunnittelin itse haluamani kuvan ja latasin sen tilaukselle. Sain valita leiman koon, leimasimen kahvan värin ja mukana tulevan sinetin värin. Tilauksen toimituksessa meni noin kuukausi, mutta mulla tuli aluksi pieniä ongelmia sen kuvan kanssa, niin se vähän viivästytti. Lisäksi silloin sattui olemaan myös kiinalainen uusi vuosi ja nuo kaiverretaan vissiin jossain Hong Kongissa, niin sekin vähän vaikutti tuohon toimitusaikaan.

Pääasia, että sain kuitenkin sopivasti ajoissa sinetit leimattua kutsuihin ja kutsut matkaan.

Mitäs pidätte? :)

4 kommenttia:

 1. Vau tosi upee tuo sinettileimasin!! Tyylikkään näköinen! Kutsukortit on kyllä tosi sievät ja herttaiset tyyliltään, kivat! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mun oli ihan pakko saada tuommonen sinetti meiän kutsuihin :D Mieskin oli siitä tosi innoissaan ja meinaa kuulemma jatkossa kaikki postit laittaa sinetillä kiinni x) Noihin olis tietty helposti voinut tehdä vielä jotain muutakin, mutta kun meillä ei ollut edes mitään väriteemaa, niin yksinkertaisuus kaunistaa :)

   Poista
 2. Kauniit kutsut! Ja miten tyylikästä, sinetti!! Wau, mitä tommonen noin suurinpiirtein kustantaa loppusissaan, mäki tahon tommosen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Jep, sinetti oli pakko saada :D Tilasin Stamptitudesta, niin se maksoi jotain 30 euron hujakoilla postimaksuineen. Ei mielestäni kovin paha hinta noin ainutlaatuisesta sinettileimasimesta :) Mukana tuli yksi pötkö sinettivahaa ja sitä saa halvalla lisää myös ihan suomalaisilta toimittajilta.

   Poista