9. huhtikuuta 2016

DIY koristepuu

En edes enää muista mistä mä tän idean kehitin, mutta se on muhinut mun päässä jo pidemmän aikaa. Nyt viimein sain sen toteutettua ja lopputulos osoittautuikin yllättävän hyväksi.

Ajatus lähti varmaan jostain perus hää/juhlakoristeluideasta, missä oli hopeaksi maalattuja oksia pöytäkoristeena ja mä sit ajattelin, että vähän tollanen olis magee vaikka omissa häissä. No mitään isoja häitä meille ei tullutkaan, mutta se kävi oikein hyvin meidän kotihäihinkin. Nimittäin kehittelin tuota koristeideaa vähän pidemmälle ja päätin tehdä siitä ihan kunnon puun, jonka oksille ripustaisin vaikkapa onnittelukortteja. Loistava idea! Sitähän voi sitten käyttää ihan vaikka joulunakin, kun tulee paljon joulukortteja (jos niitä nyt enää kukaan lähettää) ja ties mitä muuta.

Ja eikun hommiin!

Tarvikkeita joita käytin:
♦ Kanahäkkiverkkoa
♦ viiltosuojahanskat ja pihdit/leikkurit
♦ sanomalehteä ja liisteriä
♦ jesaria
♦ hopeata spraymaalia
♦ glitteriä ja paperiliimaa koristeluun
♦ pahvia ja koristekiviä


Aloitin leikkaamalla kanahäkkiverkosta sopivan kokoisen palan ja taittelin sen rungoksi. Taittelin kanahäkkiverkosta vielä lisäksi oksia ja kiinnitin ne runkoon kiinni rautalangalla.

Seuraavaksi täytin rungon sanomalehdellä, ettei sisällys jäisi ontoksi ja että se toisi vähän lisää painoa ja tukevuutta puulle.


Kun puun muoto alkoi olla valmis, suljin pohjan jesarilla ja päällystin vielä koko puun teipillä, että puun rungon ja oksien pinta vähän tasottuisi, eikä siellä olisi missään ikäviä rautalankapiikkejä sojottamassa. Lopuksi vielä liimasin puun kiinni pahvialustaan, joka auttaisi hieman pitämään puuta tasapainossa.


Seuraavaksi päällystin vielä koko puun liisterillä ja sanomalehdenpalasilla tuodakseni sille vähän lisää tekstuuria ja jykevyyttä.

Kun liisteri oli kuivunut, maalasin sen kauttaaltaan hopealla spraymaalilla tasaisen väriseksi. Käytin aluksi sellaista askartelu/koristelu spraymaalia, mutta se loppui hyvin äkkiä kesken, joten ostin sitten Clas Ohlsonista ihan kunnon spraymaalia ja se riittikin koko puuhun.

Lopuksi koristelin vielä pahvialustan valkoisilla koristekivillä ja sekoitin liiman sekaan glitteriä ja maalasin sillä koko puun pinnan hieman kimaltelevaisemmaksi :)


Sitten askartelin vielä pieniä helminauhoja joiden päihin on kiinnitetty pienen pienet pyykkipojat ja ripustin ne roikkumaan puun oksille. Nyt niihin voi sitten helposti kiinnittää vaikka niitä onnittelukortteja tai vaikka jotain muistilappuja tai mitä milloinkin keksii ripustaa.

Siitä tuli mielestäni aika magee kun saatiinkin aika paljon hääonnittelukortteja ja se puu oli lopulta ihan täynnä kauniita kortteja. En ole vieläkään raaskinut ottaa noita kortteja pois tuosta puusta, kun ne on niin hienoja :D

Mitäpä olette mieltä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti