24. elokuuta 2015

Games games games

Lupasinhan kirjoitella hieman peleistä, joita on tullut viime aikoina pelailtua. Aloitetaanpa ensin parista pelistä, joihin olen totaalisen koukussa ja lopuksi vielä eräästä erittäin jännittävästä pelistä, jota pelailtiin viime lauantaina.


Ostin jokusen aikaa sitten CDON.comin kesäaleista tuon Destinyn, kun se maksoi vain vajaa 30 euroa. Muistan, että kaverini Ellu hekutti tätä peliä ihan mielettömästi sillon kun se vasta tuli, mutta en sillon vielä itse kokeillut tätä. Noh latasin tästä sitten aikoinaan demon Playstation Storesta, mutta unohdin kokonaan pelata sitä. Kesälomallani päätin sitten viimein kokeilla tuota demoa ja voi vitsi se oli hyvä. Olin samantien koukussa ja onneksi löysinkin sitten tuon pelin alennuksesta.


Destiny on vähän niinkuin fantasiaseikkailupelien ja räiskintäpelien risteytys. Siinä on kolme erilaista ns. rotua ja kolme erilaista classia eli.... mitä ne nyt on suomeksi...noh luokkaa. Itse tein awoken hunterin. En ole vielä ihan kamalasti ehtinyt levuttaa, mutta ilmeisesti 34 on max level tässä pelissä.

Destiny on ensinnäkin visuaalisesti hirmu hienonnäköinen peli, mutta myös kontrolleiltaan ihan täydellinen. Ainakin siis omasta mielestäni. Anttikin kokeili tätä ja innostui myös ihan sikana ja tekikin oman hahmon, exo warlockin. Destinyssä on myös online-peli mahdollisuus, mutta se vissiinkin vaatii Playstation plussan. Pelin mukana tuli kyllä kuukauden triali tuohon plussaan, mutta en ole sitä vielä raaskinut käyttää. Ehkä sitten kun saan max levelit täyteen. Jonkinlaista kaksinpeli mahdollisuutta ehkä vähän kaipailisin tuohon, mutta tietääkseni siinä ei ole muuta kuin tuo online juttu. Nyt en ihmettele yhtään, miksi kaverini olivat ostaneet samaan talouteen kaksi PS4:sta :D haha.

Noniin sitten seuraavaan peliin, nimittäin Falloutiin.


Kaikkihan jo varmasti tietää, että Fallout 4 on tulossa syksyllä, joten Bethesda julkaisi malttamattomille odottelijoille hauskan mobiilipelin; Fallout Shelterin. Peli on täysin ilmainen ja löytyy ainakin Androidin Play storesta. Fallout shelterissä on siis tarkoitus rakentaa oma vaultinsa ja ylläpitää sitä ruuan, veden ja sähkön avulla. Uhkana voi olla tulipalot, radroach hyökkäykset, tai jopa raiderhyökkäykset. Asukkaita voi lisätä yksinkertaisesti joko lisääntymällä (jep, ne voi laittaa petihommiin :D) tai sitten vaultin ovelle saattaa tallustella joku uusi asukas.

Fallout shelter on ihan superhauska peli, ja mikä parasta se ei vaadi puhelimesta edes internetyhteyttä. Tähän jää kyllä helposti koukkuun ja bongasinkin jo yhden miekkosen bussista pelailemasta tätä peliä :D Suosittelen!

Noniin, sitten vielä siihen huikean jännittävään peliin, jota pelasimme siis Sanjan ja Evan kanssa lauantaina. Nimittäin Escape room-peliä!

Me käytiin suorittamassa meidän ihka ensimmäinen Escape room- peli Kalliossa viides linja 2:ssa. Taustatarinana oli, että me oltiin ilmeisesti lääkisopiskelijoita ja olimme sairaalassa, josta oli kaikki potilaat kadonnut. Meidät laitettiin siis pimeään huoneeseen kahden taskulampun ja yhden radiopuhelimen kanssa ja aikaa oli tunti päästä ulos. Koska oltiin kaikki ensikertalaisia, niin otettiin helppo taso, eli rajattomat vihjeet. Ei tosin tajuttu käyttää niitä vihjeitä juurikaan, kun vasta loppupuolella, kun aikaa oli enää vain 20 min jäljellä.

Mutta tosiaan oltiin siis pimeässä huoneessa ja taustalla soi pelottava musiikki ja seinillä oli verisiä kädenjälkiä. Huuuuuuu.... Alussa mietin, että mitähän helkuttaa meiän pitäis tehdä, mutta kunhan päästiin vauhtiin, niin alettiin tonkimaan kaikki paikat läpi. En halua enempää paljastaa siitä, koska joku varmaan haluaa myös itse kokeilla sitä. Sen verran sanon, että me ei päästy sitä ihan kokonaan läpi, mutta päästiin jopa viimeiseen huoneeseen asti, mikä oli kuulemma tosi hyvin ensikertalaisilta. Kuulemma monikaan ei pääse edes siitä ekasta huoneesta eteenpäin.

Oon niin innoissani tuosta escape room pelistä, että haluaisin vaan päästä kokeilemaan uusia ja uusia pelejä. Suosittelen ehdottomasti kaikille oman elämän Sherlockeille :D Vähän kallishan tuo on, mutta jos porukalla menee, niin ei se ole niin paljon per naama. On se sen arvoista!

Onko muut vielä kokeilleet näitä pelejä? :)

2 kommenttia:

 1. Pitäs munki tota Destinyy alkaa hakkaamaan, oli kauhee inspis sillon ku se ilmesty, mut ukkoha sitä pelas tyylii 24/7 eikä ite päässy ollenkaan näppäilee ja sittenpä tuli taas jotain uusia pelejä mitä innostu pelaamaan.. :D TOSIN eipä paljo ehi nyt Destinyä alkaa pelaamaan kun ens viikolla tulee kuitenkin MGS ja oon 100% varma et ukko tulee pleikkarin eessä istuu ku tatti. :D

  Mäki haluaisin joskus käydä kokeilee escape roomia, tosin täällä päin ei semmosii oo mahollisuuksia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Destiny on kyllä aika koukuttava. Pianhan siihen pitäisi tulla joku lisäosakin. Pitänee äkkiä saada levelit täyteen :D Meillä kans alkaa MGS maratoni. Menin prkl vieköön tilaamaan sen cdon.comista, mutta sen lähettämisen kanssa kävi joku kämmi ja se ei ole vieläkään saapunut postissa T-T Noh ehkä tänään. Escape roomia tosiaan kannattaa kokeilla! Sen takia kannattaa jo melkein matkustaa Helsinkiin kauempaakin ;) Helsingissä on kuulemma jopa neljä erilaista peliä ja mä haluun kokeilla ne kaikki!! Täytyy vaan saada eka joku porukka kasaan :)

   Poista