13. elokuuta 2015

No se Pärnun reissu

Noniin, jos viimein saisin aikaiseksi kirjoittaa hieman siitä meidän Pärnun reissusta. Ensinnäkin tähän alkuun pakko sanoa, että unohdin sit kuitenkin ottaa niitä kuvia, joten niitä on sieltä reissusta nyt aikas vähän. Kamera aina vaan unohtu ottaa mukaan, kun lähettiin vaikka syömään keskustaan ja sillon oli mielessä vaan ruoka eikä niinkään maisemakuvaus :D

Mutta tosiaan, me lähettiin siis heinäkuun alussa torstai-aamuna tyttöjen kanssa matkaan ja lastattiin auto Tallinkin Superstariin.


Itse olin ihka ensimmäistä kertaa autolla liikenteessä, kun ollaan menossa laivalla Tallinnaan. Ja siis en todellakaan itse ajanut vaan Tainan autolla mentiin, joten Taina toimi myös kuskina. Menomatka sujui nopsasti, kun meitä oli siis kolme aikuista ja kaksi alle vuoden ikäistä lasta, joten niiden lapsien mukaan oikeestaan mentiin. Jätkät olivat menneet Tallinaan jo edellisenä päivänä, koska olivat taas osallistuneet Öllesummer festivaaleille. He olivat siis olleet siellä myös viime kesänä Jessen polttareita juhlimassa.

Tallinnaan saavuttuamme löysimme viimein jätkät Rimin pihalta ja lastattiin autot valmiiksi kohti Pärnua.


Antti ja Jesse hyppäs meidän mukaan Tainan autoon ja Saara meni Lilyn kanssa Janin autoon. Saara joutui kuskiksi, koska Jani oli onnistunut telomaan nilkkansa siellä Öllesummerissa ja ei näin ollen pystynyt sitten edes ajamaan autoa enää. Meikä toimi takapenkillä niin sanotusti lapsenvahtina :D Pärnuun ajaa Tallinnasta ehkä sellasen vajaan parisen tuntia, mutta me jouduttiin pysähtelemään muutaman kerran, koska Tainan piti syöttää Henni.

Noh me saavuimme viimein Pärnuun ja meillä ei ollut siis mitään hajua siitä, minkälainen meidän majoitus tulisi olemaan. Olimme siis vuokranneet asunnon erään tutun tutun kautta hyvään hintaan, mutta mitään kuvia tai muuta ei oltu nähty etukäteen.


Paikka osoittautuikin erittäin somaksi omakotitaloalueeksi ja rauhallinen ku mikä. Meidän talossa oli kaksi makuuhuonetta ja pieni olohuone ja keittiö. Saimme sopivasti jaettua jokaiselle omat "makuuhuoneet", kun siirsimme yhdestä makkarista toisen parisängyn olkkariin. Ja sit se piha! Siinä oli ihan mielettömän kiva iso piha, jossa hengailtiin aikas paljonkin iltaisin.

Täytyy kyllä sanoa, ettei olis paremmin voinut osua nuo aurinkoiset kelit just meiän reissun aikaan.


Kun oltiin saatu purettua autot kämpille ja käytiin hakemassa keskustasta sapuskaa, niin loppupäiväks istahdettiin vaan pihalle nurtsille ottamaan aurinkoa ja nauttimaan parista siideristä. Mun uus lemppari on nykyään tuo Somersbyn mustaherukkasiideri. Ihan tajun hyvää. Ei tuu sellasta ällö makeeta oloa mikä siidereistä nykyään vähän tuppaa tulemaan. Tuo mustaherukka maistui ihan mummin mehulle :D nam.


Perjantaina käytiin sitten tsekkaamassa sitä paljon kehuttua Pärnun rantaa ja noh, olihan se just niinkuin ulkomailla olis. Tai siis oltiinhan me, mut niin lähellä Suomea kuitenkin :D


Pakkohan sitä oli sit käydä kastelemassa varpaitakin. Siellä oli ihanan kirkasta vettä ja pohja pehmoista hiekkaa.


Vesi ei ollut mitenkään ihan superkylmää, mutta kattokaa nyt kui matalaa tuo on :D Kävelin ihan sika kauas, mut ei se juurikaan syventynyt. En mä sit kuitenkan pulahtanut uimaan, joten kahlailuksihan se sitten jäi.


Hehah hellettä piisaa. Ainoo vaan oli, että siellä tuuli tuollon aikas paljon. En tiedä tuuleeko siellä aina vähän normaalia enemmän, mutta ainakin oli hyvät säät kitesurfingille :D Siellä itseasiassa oli jotkut kitesurfing kisat just menossa kun oltiin siellä.

Biitsillä heingailun jälkeen lähdettiin sitten metsästämään ruokaa.


Löydettiin ihan supermagee tuommonen amerikkalaiseen tyyliin sisustellu steakhouse. Siel oli vaikka ja mitä siistiä.


Antti otti jonkun mixed platen, missä oli kaikkia erilaisia grillattuja lihoja. Mä otin jonkun kanapekoniburgerin tai jonkun. En edes muista enää, mut hyvää se kyl oli. Kaikki ei ollu ehkä ihan tyytyväisiä ruokiinsa, joten toi oli ehkä semmonen 7½ arvosanan arvoinen mesta. Mut sisustuksesta tykkäsin kybällä!!

Ruuan jälkeen lähettiin sit kaupan kautta takas kämpille. Oltiin sovittu jätkien kanssa, et perjantai on tyttöjen "pääpäivä", eli isit kattoo lapsia ja akat lähtee baanalle :D haha. Soitettiin taksi hakemaan meiät ja huristeltiin kohti keskustaa. Käpöteltiin siin hetki ympyrää, tutustuttiin mestoihin ja nautiskeltiin meiän matkajuomista. Kun matkajuomat oli vedetty huiveihin, niin päätettiin istahtaa yhdelle terdelle. Kun me siinä sitten hetki pohdittiin ja mietittiin, että mitä otetaan, niin siihen tuli sit sellanen hauska tarjoilijapoitsu ehdottamaan meille hyviä drinkkejä. Siellä oli sit jotain Passoa drinkkejä, jotka tehtiin sellaseen hienoon shakeriin, jonka sai sit mukaan omaksi, ni mähän oli heti jo ostamassa sellasta drinkkiä :D Mä oon niin myyty, kun saa jotain oheiskrääsää matkamuistoksi.


Oltiin siin sit ottamassa perus selfiee meistä kolmesta, niin se tarjoilija sit tuli siihen ja sano, et voi ottaa meistä kuvan. No annoin sille sit mun puhelimeni ja se meni ja ottiki selfien itestään :D haha.


Nooh, otti se sit meistäkin parit räpsyt.

Ilta alkoi sitten hämärtyä ja me mietittiin, et mihinhän me mentäis jatkoille ja lähettiin taas kiertelee mestoja ympäri, mut eihän siinä lähellä ollu oikeen mitää mestaa, ni päädyttiin sitten karaokebaariin.


Se mesta näytti ihan joltain pornoluolalta, mut siel oli kyl ihan magee Captain Morgan kuvioitu katto. Otettiin siin sit yhet juomat, mut eihän sitä virolaista karaokea voinu oikeesti kauheen kauaa kuunnella vaan siirryttiin sit takas ulos terdelle istumaan, vaikka siel alkokin olla aika kylmä. Siinä sit tietty heti iski joku virolainen viereen istumaan ja höpötteli jotain ja kun se tajus, ettei me puhuttukkaan viroa, niin aika äkkiä se siitä sit lähtikin, hehah.

Meille alko iskee kauhee masis, et tässäkö tää meiän pääpäivä nyt sit oli, et joko me joudutaan lähtee himaan. No otettiin sit meiän turistiopasvihkonen esiin ja katottiin, et rannassa olis jossain baarissa sen kitesurfing kisan jatkot ja me otettiin sit taksi ja lähettiin ajaa rantaan päin, kun ei yhtään tiedetty kui kaukana se on. Se taksi hurautti sit sinne baarin edustalle jossain kahdessa minuutissa ja katottiin vähän et tonnekko me ollaan menossa. Katottiin sit ympärillemme ja nähtiin sellaset kirkkaan pinkit spottivalot siin vähän matkan päässä ja päätettiin kävellä sinne. Se oli sit joku menomesta ja päätettiin mennä sisään. Siinä ovella oli oikein punainen matto ja mietittiin, että päästäänköhän me edes sisään. Mentiin sit ovista sisään ja maksettiin hullun kallis sisäänpääsymaksu ja vihdoinkin se paikka oli just täydellinen meiän pääpäivälle.


Siellä DJ soitteli jo musiikkia ja haettiin tiskilät juomat ja suunnattiin tanssilattialle. Se tanssilattia oli viel toistaseks lähes tyhjä, mut ei menny ku ehkä vartti, ni se koko mesta oli jo ihan täys. Lopulta me oltiinkin jo tanssimisesta ihan hiestä märkiä ja joskus kahen jälkeen päätettiin lähteä taksilla takas kämpille. Siellä sit jätkät oli jo ihan nukkumaanmeno puuhissa ja meillä tytöillä oli vielä ihan meno päällä :D Oli kyl loppuen lopuks ihan pirun hauska ilta.

Lauantaina lähettiin taas suht aikasin liikenteeseen, kun päätettiin etsiä syömäpaikkaa keskustasta. Oltiin kuultu eräästä superhyvästä pitseriasta, joten sitä sitten lähettiin kokeilemaan.


Ei voinu erehtyy paikasta, nimittäin sinne oli kokoajan ihan kauhee jono. Päästiin kuitenkin syömään ja ai, että ne pitsat oli hyviä. Sieltä sai pannupitsojakin samaan hintaan kuin normipitsan. Ite otin kuitenkin normipitsan, koska tiedän etten sitä pannupitsaa kuitenkaan jaksa syödä kokonaan ja onneks otin. Siis se oli vaan ihan törkeen hyvää. Harmi kun ei tullu otettua niistä pitsoista ollenkaan kuvia :(

Ruuan jälkeen katteltiin vähän kauppoja ja lopuksi käppäiltiin takas rannalle ja se oli taas ihan täynnä porukkaa.


Rantsun jälkeen käytiin vielä kaupassa hakemassa vähän välipalaa ja vietettiin loppuilta pihalla aurinkoa ottaen ja mölkkyä pelaillen. Pojat uhkas vielä pitävänsä oman pääpäivän ja lähtevänsä myös keskustaan "bailaamaan", mutta ei ne sitten jaksaneetkaan lähteä. Hehah.

Sunnuntaina olikin sitten jo kotiin lähdön aika. Sääkin alkoi olla jo enemmän pilvinen ja oikeastaan ihan sopiva ajomatkaa ajatellen.


Käytiin siinä sitten vielä käppäilemässä niitä meiän lähiseutuja ympäri. Siinä ihan meiän lähellä, varmaan kilsan päässä, oli myös tuommonen ranta tai oikeestaan joku satama. Siellä oli myös kaupunkilehmiä.


Poikettiin siitä isolta tieltä sit tommoselle hiekkatielle ja se veikin meidät suoraan rantaan.


Siinä olikin sit ihan tommonen kunnon uimaranta. Kyllähän meille kerrottiin, että siinä meiän lähellä on myös pieni uimaranta, mut eihän me ehitty sitä käydä tsekkaamassa ennen ku vasta lähtöpäivänä.


Siel oli kyl niin kaunista. Tuossakin kyllä varmaan aika pitkälle tuota matalaa.


Ihmeteltiin citylemmuja ja ne ihmetteli meitä :D


Sitten lähdettiinkin jo ajelemaan takaisin Tallinnaan ja ehdittiin vielä SuperAlkon kautta laivaankin.

Oli kyllä ihan mahtava reissu. Pärnu on kyllä käymisen arvoinen paikka. Kuulemma Tartu on myös, mutta sinne sitten joku toinen kerta. 

Palaillaan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti