28. helmikuuta 2011

Eläviä kuvia

Viikonloppu meni taas hujauksessa ohi. Omistin sen lähinnä leffojen ja sarjojen katseluun, sillä piti saada raivattua digiboksille lisää tilaa Oscar-gaalaa varten. Mulla on tapana nauhotella kaikenmaailman elokuvia mitä tulee millon mistäkin. Olen niin älytön leffafriikki, että haluaisin nähdä kaikki maailman elokuvat vähintään kerran, niin että tiedän mistä puhutaan. Aina kun jossain puhutaan jostain tietystä legendaarisesta vanhasta tai uudesta elokuvasta, on mun pakko saada nähdä se. Tällä kertaa digiboksiltani löytyi nämä mainitsemisen arvoiset elokuvat; Hiljaiset sillat ja Penelope.
Tämä elokuva olikin varsin mielenkiintoinen ja tunteita herättävä elokuva. Sen päätähtinä olivat Meryl Streep ja Clint Eastwood. Siinä Francesca Johnsonin lapset löytävät nyt jo kuolleen äitinsä päiväkirjat, joissa palataan vuoden 1965 tapahtumiin. Francesca viettää arkeen urautunutta ja yksitoikkoista elämää perheensä kanssa maatilalla, kunnes hän saa ansaitsemansa hengähdystauon miehen ja lasten lähdettyä neljäksi päiväksi maatalousmessuille. Pian tämän jälkeen hänen luokseen tulee National Geographicin valokuvaaja Robert Kincaid, joka tekee juttua seudun kuuluisista katetuista silloista. Hän kysyy, mistä näitä löytää ja Francesca lähtee opastamaan. Heidän matkatessaan sinne ja Robertin valokuvatessa, molemmat huomaavat pitävänsä toistensa seurasta, ja niin Francesca haluaa kutsua Robertin kotiinsa. Ennen pitkää he jo rakastuvat toisiinsa. Francesca joutuu tekemään raskaan päätöksen ja jatkaa tylsää elämäänsä miehensä ja lastensa kanssa. Nämä päiväkirjat luettuaan lapset ymmärtävät äitiään paremmin ja toteuttavat äitinsä viimeisen toiveen ja heittävät hänen tuhkansa tämän kyseisen katetun sillan luona.
Pakko myöntää, itkuhan siinä tuli. Oikein ihastuttava elokuva. Suosittelen romantiikasta pitkäville naisille.
Toinen ihastuttava elokuva oli lauantaina tv:stä tullut Penelope, päätähtinä Christina Ricci ja James McAvoy.
Siinä nuori tyttö nimeltä Penelope haluaa purkaa perheensä kirouksen löytämällä elämänsä rakkauden. Penelopen nenän tilalle on kasvanut sian kärsä, joten miehet pitävät häntä hirviönä. Nimekseen Max väittävä nuorimies kärsii uhkapeliriippuvuudesta ja suostuukin siksi lehden palkkaamaksi kuvaamaan Penelopea. Penelope ei kuitenkaan aluksi suostukkaan näyttäytymään vaan tutustuu Maxiin seinän takaa. Penelope ihastuu Maxiin, mutta Max ei olekkaan sopiva mies purkamaan kirousta. Penelope karkaa kotoaan ja paljastaa itsensä maailmalle ja aiheuttaa suurta kohua.

Oikein ihastuttava romanttinen fantasia komedia. Tykkäsin kovasti. Christina Ricci ja Reese Witherspoon ovatkin yksiä lempparinäyttelijöitäni.

Mutta niin tosiaan, viikonloppuna käytiin ostamassa ukolle hieman uusia vaatteita ja sunnuntaina lämmitettiin sauna ja leivottiin pullaa. Nom nom.

Tänään otan urakakseni katsoa viimeyönä tulleen Oscar-gaalan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti