22. helmikuuta 2011

Voi josko kevät jo tulla vois

Pian pääsen taas rakentamaan pientä puutarhaani ihan into pinkeenä. Ostettiin ukkoni kanssa jo valmiiksi tulevan sadon siemenetkin. Tänä kesänä aion hieman laajentaa satoani ruukuista pieneen maaplänttiin. Viime kesänä sain tosiaan kasvatettua pienen ensisatoni paprikoita, minitomaatteja ja miniminiporkkanoita. Ukkoni sai kasvatettua muutaman pensaan chilejä, joita jaeltiin tutuille ja pidettiin me muutama itsekkin. Tässä hieman kuvia edellisen kesän sadosta.







Tuo paprikapuu on kunnon ylpeydenaiheeni, sillä se sai alkunsa kokeilusta; saanko kasvatettua syötävän paprikan kaupasta ostetun paprikan siemenestä. No sainhan minä ja hyvän sainkin. Yhden talven se kesti, mutta nyt se on jo kuollut. Chileistä meillä on vielä yksi sinnikäs yksilö elossa ja se on alkanut jo kukkimaankin. Ne kukat eivät tosin jaksa vielä itse "hedelmää" alkaa tuottamaan, mutta ainakin se puu on vielä tarpeeksi virkeä chilejä tuottamaan. Tällä kertaa olisi testissä mm. isoja tomaatteja, salaattia, isoja chilejä, puikulapaprikoita, papuja ja muutama yrttikin.
Tavoitteenani olisi luoda söpö pikku puutarha takapihalle, jota ympäröi matala valkoinen aita, jossa roikkuu kyltti "Antin ja Lauran puutarha". Olemme vasta viime kesänä muuttaneet tänne itä-Helsinkiin, joten töitä riittää. Tällä hetkellä takapiha on täys kaaos. Sori vaan entiset asukkaat. Mutta mä aion ottaa urakan vastaan ja tehdä siitä pihasta taas viihtyisän. Siitä sitten myöhemmin keväällä lisää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti