14. marraskuuta 2011

Tottista ja Isänpäivää

Eilen oli kyllä aivan mahtava päivä. Illalla olinkin jo aivan nuukahtanut enkä jaksanut tehdä muuta kuin katsella nauhoitettuja ohjelmia digiboksilta.

Elikkäs me oltiin eilen heti aamusta meiän kennelin kavereiden kanssa vähän tottistelemassa. Sillä meiän kennelin omistajalla oli mukana kolme hassua lagottoa ja sitten siellä oli vielä yksi kennelin kautta tuttu oman lagottonsa kanssa. Meiän Osku mukaan lukien siellä oli siis viisi iloista lagottoa juoksentelemassa. Tämä oli vasta meidän ensimmäinen tottis-tuokio, joten me harjoiteltiin katsekontaktia ja sivulle menemistä. Osku tietää jo tosi hyvin, että katsekontaktilla saa namia, joten sen harjoittaminen sujui todella hyvin jo ensikerralla.

Sivulle menemisessä olikin jo enemmän haastetta niin koiralle kuin emännälleen. Koska Osku on minun ensimmäinen koirani, en ole vielä tottunut minkäänlaiseen koiran kouluttamiseen. Oli siis hyvä kuulla kennelin omistajalta ohjeita ja vinkkejä. Muunmuassa käskysanan oikeaan aikaan sanominen ja "naksusanan" opetteleminen on tärkeitä tottista helpottavia asioita. Naksusanalla tarkoitetaan siis sitä, mikä sanotaan koiralle kun sen on ansainnut palkinnon(namipalan). Jos käyttää usein "hyvä poika" tai "hienosti" sanoja normaali elämässä, niin ei kannata valita sitä naksusanaksi. Siksi hyvä naksusana olisi esimerkiksi vaikkapa "jes".

Hetken harjoiteltuamme katsekontaktia ja sivulle menemistä, päästimme kaikki koirat vapaaksi juoksentelemaan ja voi pojat, että Oskulla oli kivaa juoksennella kavereittensa kanssa.

Tämä kuva on takapihaltamme.
Osku on vielä aika ujo vieraiden koirien seurassa, mutta niiden lagottojen kanssa Osku tunsi heti olevansa osa laumaa :)

Muutaman tunnin palellettuamme, lähdimme poikaystäväni porukoille syömään Isänpäivä- päivällistä. Tarjolla oli erittäin maukasta karjalanpaistia ja perunoita, salaattia, porkkanalaatikkoa ja voi että ties mitä herkullista. Koska mun isä edelleenkin asuu Kiinassa, niin en ole pahemmin Isänpäivää juhlinut, mutta ukon porukoille on aina suuri ilo mennä. Siinä seurassa vatsalihakset joutuu koville, kun naurunremakalta ei voi välttyä.

Pöytään tuodaan kaksi Viennetta jäätelökakkua. Pappa tokaisee isälle:
"Kummans sä otat?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti