1. joulukuuta 2011

Tämän kiven sisällä kakku maistuu

Vietettiin eilen meidän osto- ja logistiikkaosaston kanssa virkistyspäivää. Käytiin siis syömässä Katajanokalla sellaisessa ravintolassa kuin Jailbird, joka sijaitsee Hotel Katajanokan alakerrassa. Hotel Katajanokka on entisestä vankilasta kunnostettu hotelli.
Hotelli oli kuulemma ihan täynnä, joten emme päässeet näkemään miltä huoneet näyttää sisältä.

Meille oli varattu 12-hengen kabinetti. Siellä oli erilaisia ja erikokoisia kabinettejä, mutta meiän kabinetin nimi oli Tutkinta :D
Meiän tarjoilija suositteli alkupalaksi vuohenjuustosalaattia, pääruuaksi Rytin härkää ja järkiruuaksi juustokakkua mansikkakastikkeella. Ruokajuomaksi tietenkin talon viiniä. No mehän otettiin tietysti koko tämä menu alkuruokineen ja jälkkäreineen. Puolet otti härän sijasta nieriää. Rytin härkä on siis nimetty entisen presidenttimme Risto Rytin mukaan, joka aikoinaan oli tutkintavankeudessa juuri tässä kyseisessä vankilassa. Tunnelma siellä oli nostalginen.
Vaikka paikka olikin entinen vankila, niin siitä tuli sellainen mukava viinikellarin tunnelma.
Ruoka oli ihan super hyvää. Kaikki maistui todella hyvältä, eikä löytynyt mitään valitettavaa.

Se meiän tarjoilija oli myös tosi hauska heppu. Se kertoi meille kuinka paljon yhden vangin pitäminen maksaa päivässä. Paria euroa vaille 400! Miettikää ny vähän. Niitähän on vaikka kuinka paljon ja sehän maksaa meille, ku verorahoillahan niitä hoidetaan.

Sinne oli jätetty myös yksi selli nähtäväksi asiakkaille, että minkälaisissa oloissa sitä on aikoinaan eletty ja karuahan se oli. Siellä seinillä oli kans mageita valokuvia 70-luvulta, kun uusia vankeja on joutunut kiven sisään. Ja miettikää sitäki, et tämä kyseinen vankila lopetti toimintansa vasta 2002, eli 2000-luvulla vielä pidettiin vankeja niinkin karuissa häkeissä. Nykyäänhän niillä on telkkarit ja suihkut ja ties mitä omissa selleissään.

No mutta kaiken kaikkiaan tosi hieno paikka ja ruuankin puolesta voin suositella kaikille. Tekis mieli mennä joskus ukon kanssa sellaseen sellihuoneeseen yöksi :P

Ainiin, se tarjoilija sano et mun kuva on siellä entiset vangit -kirjassa.... hyvä tietää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti