25. kesäkuuta 2013

Juhannusolympialaiset ja muuta mukavaa

Nyt on takana ihana Juhannus ja voi että oli hyvät säätkin.

Me siis vietettiin Juhannusta taas perinteiseen tapaan Antin mökillä. Mukana Juhannuksen vietossa oli myös Antin vanhemmat, täti, sisko ja siskon kaveri ja tietysti nämä meiän kaksi karvaista kaveria Osku ja Romeo.

Romeo olikin jo heti ens alkuun niin innoissaan mökkeilystä, että pulahti samantien uimaan järveen. Siinähän olikin sitten kiva nukkua märän koiran kanssa, kun saavuttiin perille vasta ilta myöhään kymmeneltä :D

Vältyttiin mukavasti Juhannusruuhkilta, kun lähdettiin niin myöhään, ja saatiinkin ajaa lähes tyhjillä teillä.

Ensimmäisenä aamuna paistoi aurinko mukavan lämpimästi ja tytöt olikin jo heti bikineissään ottamassa aurinkoa badenbadeneissaan ja siemailivat kuohuvaa. Meikäläinen yritti suojautua ilkeiltä hyttysiltä ja paarmoilta hupparilla, mutta eihän siinä helteessä pystynyt pitämään edes pitkähihaista päällä, joten vaihdoin itsekkin biksut päälle ja yhdyin auringonottajaisiin.
Ronsu oli taas täyttä päätä pulikoimassa järvessä, kun taas tämä meidän toinen vesikoiramme ujosteli rannalla. Jostain syystä Osku ei vaan viihdy vedessä samalla tavalla kuin Romeo.

Pian aloitettiinkin jo perinteeksikin muodostuneet Juhannusolympialaiset. Kyseessä on siis täysin leikkimielinen kilpailu erilaisista lajeista, joista kukin voi ansaita pisteitä. Sytytettiin oikein olympiasoihtukin (kynttilä), jota me sitten kuljetettiin kädestä käteen ja viimein omalle paikalleen tölkin nokkaan :D

 Ensimmäisenä lajina meillä oli jousiammunta, jossa piti osua tuommoiseen tauluun. Laji oli sen verran vaikea aloittelijoille, että sovittiin, että jos osuu edes tuohon pahville, niin saa jo yhden pisteen, mutta jos osuu pahvin keskellä olevaan pieneen neliöön, niin sitten saa jo kaksi pistettä. Nuolia oli yhteensä viisi ja minä sain neljä pistettä, wheee!
Seuraavassa lajissa ammuttiin ilmakiväärillä tölkkeihin. Jokainen sai taas ampua viisi laukausta ja osumista sai aina yhden pisteen. Tästä lajista sain vain kaksi pistettä, mutta myöhemmin Antti huomasikin, että aseen tähtäin olikin ollut ihan viturallaan :D

Tässä välissä taidettiin syödä superherkullista lohta ja uusia perunoita. Ai, että oli hyvää! Vedettiin massut ihan täyteen niin, että osa kilpailijoista menikin ruokalevolle. Meikällä oli siinä vaiheessa niin kuuma, että päätin heittää talviturkkini viimein ja pulahtaa järveen uimaan.
Vesi tuntui aluksi tosi kylmältä, mutta hetken siinä kahlattuani (ja koirien ravisteltua kylmää vettä päälleni), uskalsin lopulta pulahtaa uimaan. Vesi tuntui ihanan virkistävältä kuuman helteen keskellä.

Pulahduksen jälkeen korkattiin meiän Juhannusjuoma, joka saatiin lahjaksi Tiinalta Romeon lainaamisesta eräälle Ninan koiraleirille. Hyvin maistui! :D
Pian alkoikin jo aurinko laskea. Pelailtiin vielä mölkkyä ja tikanheittoa yhtinä olympialajeina ja sitten painuttiin saunaan. Löylyjen jälkeen alkoi meillekkin väsy tulla jo ja painuttiinkin aika pian pehkuihin.

Lauantaina pojat halusivat käydä lennättämässä uutta hienoa lentokonettaan.
Mentiin Savitaipaleen vanhalle raviradalle ja ei muuten oltu ainoita, joilla oli samat aikeet. Nimittäin siellä oli jo yksi helikopterin lennättelijä jo ennen meitä.
Antti ehti lentää vain kaksi lyhyttä lentoa, kun tuuli alkoi yltyä liikaa eikä koneeseen ollut enää mitään otetta. Antti oli ihan stressaantunut, kun ei saanut pidettyä ohjausta kunnossa tuulen takia ja halusikin suosiolla lähteä pois. Kone ei nimittäin ollut mikään kovin halpa ja sitä ei ihan haluaisi lentää ekalla kerralla totaalisen paskaksi. Noh vielä on kesää jäljellä.

Päätetiin lähteä jo lauantai-iltana ajelemaan takaisin kotio, että Anttikin sais vielä yhden kokonaisen vapaapäivän kotona ja vältyttäisiin kauhealta paluuruuhkalta.

Ennen lähtöä kuitenkin taas syötiin massut ihan täyteen.
Aino löysi vielä katiskasta 40-45 senttisen hauen ja päätti syödä sen. Hän jopa ihan itse perkasi sen :D

Bongattiin myös pari rantakäärmettä samalla, kun ruokaa valmistettiin. Toinen löytyi kesäkeittiön takaa puuklapi pinon päältä ja toinen vilahti rannassa.

Antti valmisti meille ihan superherkullisia vartaita, joihin tuli kesäkurpitsaa, ananasta, paprikaa, grillijuustoa, kirsikkatomaatteja, pekonia, kanaa ja possua. Huhhuh mitkä setit :D Ihan törkeen hyvää.

Massut ratkeamispisteessä alettiin pakata kamat kasaan ja ottaa suunta kohti Helsinkiä. Tytöt tuli meiän kyydissä ja saivat istua takana koirien kanssa :D Kjäh kjäh.

Matkalla näkyi taas kaunis auringonlasku. Superkuu oli myös mageen näköinen, vaikkei virallisesti ollutkaan vielä superkuun päivä. Yritin sunnuntaina tähyillä superkuuta, mutta valitettavasti meilläpäin tuli liian pilvistä, enkä saanut yhtään kuvaa superkuusta :(

Sellainen Juhannus meillä oli taas tällä kertaa. Mökillä on kyllä aina niin mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti