7. heinäkuuta 2013

Häät

Eilen vietettiin viimein ystäväpariskuntamme häitä. Vihkiminen tapahtui Helsingin Vanhassa kirkossa ja tilaisuus oli kadettiteeman mukainen. Morsian oli äärimmäisen kaunis upeassa puvussaan ja sulhanenkin komeili kadettipuvussaan. Vihkimisseremonia oli kaunis ja avioparin tyyliin hauskakin. Itku oli koko ajan herkässä.
Vihkimisseremonian päätti romanttisesti trumpetin ääni soiden Tapani Kansan laulua Sua vain yli kaiken mä rakastan. Vihkimisen aikana ulkona alkoi sataa vettä, mutta juuri kun tuore aviopari asteli ulos kirkosta, sade taukosi ja aviopari pääsi kuivana häämersunsa kyytiin. Lähes samantien hääauton poistuttua pihasta alkoi sataa kaatamalla vettä. Siinä vaiheessa sain sanoa hyvästit kiharoilleni ja loppupäivä menikin suorilla hiuksilla.

Itse hääjuhlia vietettiin Poliisien kesäkodilla, Lauttasaaressa. Tila oli suuri ja kauniisti koristeltu teemaan kuuluvilla väreillä; valkoisella ja tummansinisellä, aivan kuten kutsukortissakin.
Juhla aloitettiin pienellä tutustumisleikillä, jossa valkokankaalle heijastettiin erilaisten vieraita yhdistävien tekijöiden nimiä, esim. "morsiamen koulukaverit", jolloin kaikista vieraista vain morsiamen koulukaverit nousisivat seisomaan ja avioparin tulisi arvata mikä heitä yhdistää. Se oli ihan hauska leikki. 

Pian sen jälkeen olikin vuorossa ruokailu ja pakko myöntää, että ruoka oli kaikinpuolin taivaallista. Aikataulu oli suhteellisen joustava, jolloin vierailla oli mahdollisuus seurustella millon missäkin. Juotavaa oli riittävästi, jolloin rupattelu muidenkin vieraiden kanssa alkoi olla ns. helpompaa ja leppoisampaa.

Juhliin oli järjestetty paljon kaikenlaista erilaista toimintaa ja viihdyettä, minkä takia juhlat olivatkin ihan täydellisesti onnistuneet. Juhlapaikalta oli lopulta poistuttava puoleenyöhön mennessä, jonka jälkeen jatkot olivat keskustassa Kallessa. Otimme taksin sinne ja koska meidän tyttöjen jalat olivat jo niin kipeinä, ei maltettu enää tanssia ja lähdettiinkin joskus kolmen aikaan kotiin. Nukkumaan pääsin vasta joskus neljältä.

Häät olivat mielestäni aivan täydelliset prinsessahäät ja nyt kaveriporukassamme vitsaillaankin, että aika kovat pohjat vetivät, mikä voi aiheuttaa seuraavalle parille hieman paineita hääjärjestelyjen suhteen :D

Kiitos vielä ihanalle avioparille ja onnea tulevaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti