24. heinäkuuta 2013

Voihan koiruus

Zazingh... Noin sieltä vaan lähti 200 euroa tililtä kun käytiin rokottamassa pojat eläinlääkärillä. Joku varmaan ihan ihmeissään, et ei kai rokotukset nyt noin paljoa maksa. No ei maksa ei, mutta Oskulla olikin ollut korvatulehdus ja se tuli esiin vasta edellisenä iltana, kun päätin taas pitkästä aikaa nyppiä Oskun korvakarvat. Ilmeisesti kuuma kesä, kosteus ja karva aiheuttivat erittäin runsaasti hiivaa Oskun korviin, kun ilma ei ollut päässyt tarpeeksi siellä kiertämään. Osku on aika teatraalinen ja alkaa vinkua heti, kun tietää olevan luvassa jotain mistä ei yhtään tykkää. Mä olen niitä aika ajoin nyppinyt, mutta liika räplääminenkin voi aiheuttaa tulehduksen. Oskulla on vielä pikkulagottona sen verran kapeat korvakäytävät, ettei sinne moni nakkisormi mahdu nyppimäänkään. Pihtejä on turha edes kuvitella käyttävänsä.
 
No meiän pikkunen sai nyt sitten korvatippoja seuraavaksi neljäksi viikoksi kahdesti päivässä. Huh sitä taistelua, kun toisella on niin kipeät korvat, ettei niihin paree koskea. Onneksi namppa auttaa vähän edes hämäämään tätä meidän pikkuista neropattia, niin saadaan lääkkeet korviin ja koira taas terveeksi.
 
Voi meiän pientä potilasta :(

2 kommenttia:

 1. Voi ei, hiiva vaivaa siis muidenkin lagottojen korvia :( kävin itsekkin oman lagotto pojan kanssa juuri rokotuksissa ja samalla otettiin näytteet korvista ja hiivaahan siellä oli runsaasti.
  Meillä on kolmen viikon tippa/putsaus kuurit.. ja ei ole meilläkään se ykkös juttu! No ehkä se tässä kolmen viikon aikana siedäty tuohon korvien ronkkimiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ilmeisesti aika yleinen ongelma. Meiän Osku on onneksi jo aika hyvin tottunut tuohon korvatippojen laittamiseen. Jotain hyvää siis tästäkin, jos niitä korvia onnistuisi putsaamaan jatkossa helpommin :)

   Poista