30. lokakuuta 2014

Oma koti kullan kallis: Työhuone + pikkueteinen

Uskokaa tai älkää, mutta remontti meidän kodissa on viimeinkin valmis. Tai ainakin toistaiseksi, Ainahan täällä kaikkee pintaremppaa vois tehdä, mut nyt toistaiseksi on remontit saatu hoidettua pois alta.
Aloitettiin remppareiskailut.... kolmisen viikkoa sitten? No joka tapauksessa se tapahtui juuri päivää ennen sitä kun tulin kipeäksi. Pientä pintaremonttia vaille oli siis tuolloin Antin työhuone, pikkueteinen ja pääoven eteinen. Meillehän tulee siis kaksi ulko-ovea, joten siksi meillä on myös kaksi eteistä.

Aloitetaanpa ensin Antin huoneesta.
Antin huoneen seinät vaativat ehkä kaikista huoneista eniten maalaamista.
Antin huoneen edellinen asukas oli eräs teini-ikäinen tyttö, joka oli ilmeisesti ihan itse saanut aikoinaan maalata huoneensa. Seiniin oli vedetty pintamaalin alle tuollaiset poikkittaiset viivat magneettimaalilla, jotta hän saisi niiden avulla kätevästi julisteet ripustettua seinille. Ihan kätevä idea, mutta maalauksen jälki oli sen verran sotkuisen näköistä, että me näimme parhaaksemme hioa nuo magneettimaalit kokonaan hiomakoneella pois. Maalin alta paljastuikin aikamoinen kirjo eri värejä, mitä huoneessa oli ilmeisesti ennen ollut. Oli vaaleanpunaista ja kirkkaanvihreää. Vähän liian räikeitä värejä, jopa meille :D
Ehdimme maalata ensimmäisen remppapäivän aikana yhden kerroksen pohjamaalia, mutta seuraavana päivänä iski uupumus ja kuume nousi, joten remppa sai jäädä odottamaan.

Viikkoa myöhemmin, kun olin taas elävien kirjoilla, maalasimme toisen kerroksen pohjamaalia ja pyysimme Antin faijalta taas apua pintamaalin maalaamisessa.
Vihdoin valmista! Seinistä tuli valkoiset vaikka kuvassa ne näyttääkin ihmeellisesti vaaleanpunaisilta. Ja älkää ihmetelkö tuota oven reunasta puuttuvaa listaa. Se on kuvanottohetkellä vielä ollut irti, mutta sekin on jo hoidossa.

Meillä on muuten vielä muutama muuttolaatikko purkamatta meidän vaatehuoneessa, mutta nyt kun Antin huonekkin on jo valmis, niin saatiin sieltä taas pari muuttolaatikkoa tyhjennettyä. Pikku hiljaa alkaa tavarat löytämään omille paikoillensa.

Mutta kuten edellisestä kuvasta näkyikin jo, niin seuraavana oli vuorossa pikkueteinen.
Pikkueteistä koristi oikein ihastuttava pinkki maalipinta. Kuten mainitsin, niin tämäkin on ollut sen teini-ikäisen tytön valtakuntaa, joten ihan ymmärrettävää kai :D
Myös pieni kaistale tapettia löytyy. Aluksi epäröin tuon tiiliseinätapetin kanssa muutaman tovin, mutta olen jo alkanut tykästymään siihen. Tätä samaista tapetti nimittäin löytyy myös olohuoneesta, mutta palaan siihen joskus myöhemmin.
En halunnut laittaa tähän tilaan pelkkää tylsän valkoista, vaan valitsin väriksi vaalean harmahtavan ruskean. Tarkemmin sanottuna ajopuun värisen(löytyy Tikkurilan värikartasta). Mielestäni siitä tuli oikein kivan näköinen. Siirrettiin myös tuo lipasto tänne pikkueteiseen vähän laskutasoa tuomaan. Tuo lipastohan oli siis tähän asti meidän ainoana kalusteena pääeteisessä, mutta nyt on sekin saatu rempattua, niin sille ei ole siellä enää tilaa.

Mutta palaan siihen erillisessä Oma koti kullan kallis-osiossa :)

Palaillaan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti