24. maaliskuuta 2015

DIY: vanhasta takista uusi

Olen jo pitkään halunnut kokeilla tuunata jotain vanhaa takkiani jotenkin. Yhdessä vaiheessa kaikissa blogeissa näkyi vanhoihin takkeihin tuunattuja nahkahihoja, mutta minä en niistä niin sillon innostunut. Jotenkin se puoliksi nahkatakki ja puoliksi kangastakki näytti mielestäni tyhmältä. Noh aikani niitä katteltua aloin kuitenkin tykästyä kyseiseen tuunauskikkaan, mutta joku siinä vielä tökki. No ne nahkahihat ei vaan ole minun tyyliäni yhtään. Kunnes viimein löysin kankaita.comista täydellisen kankaan tuunausideaani.


Ja tälläinen siitä sitten tuli. Kuvassa takki ennen ja jälkeen. Aika kiva, eikö?

Aloitin siis vaan brutaalisti purkamalla takista vanhat hihat irti. Tämä kyseisen takin olen joskus ostanut jollain 15 eurolla ja se oli todella suosittu silloin. Monella tuli tuo sama takki vastaan ja jopa ystävälläni Tainalla oli tuo takki aikoinaan. Ei siis harmittanut niin paljoa purkaa tätä takkia, kun se ei ollut niin kovin erikoinen. Vaikkakin tosi hyvä takki onkin.


Kun sain hihat purettua, käytin niitä kaavoina uuden kankaan leikkaamisessa. ja ompelin osat yhteen. Kun hihat olivat niin sanotusti valmiit, niin ompelin ne takkiin kiinni. Helppoa kuin mikä!


Ja niin sain käytännössä ihan uuden takin, eikä tätä tule varmasti ihan heti vastaan!

Mitäs tykkäätte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti