1. tammikuuta 2012

Supisuomalainen jumpin

Mun Uuden Vuoden lupaus vois olla vaikka se, että mä teen enemmän ja ajattelen vähemmän. Haha okei toi kuullostaa nyt vähän väärältä. Tarkoitan siis sitä, että kun mä saan ajatuksen jostain, mitä mun pitäis tehdä, ni mä kans teen sen, enkä vaan ajattele tekeväni. Siis ainakin nyt näissä käsitöissä. Ja aloinkin siis heti tuumasta toimeen.

Tokaisin tuossa joulukuun alussa, kun tein listaa joululahjatoiveistani, että voisin muun muassa tehdä itse oman jumpin haalarin. No kävin ostamassa kankaatkin sitä varten, mutta se sitten vähän jäi. Se jäi kuitenkin vaivaamaan mua ja yks ilta mä päätin viimein aloittaa kyseisen haalariprojektin. Innostuinkin siitä niin paljon, että tein sen heti seuraavana päivänä valmiiksi. Aikaa tais mennä kaiken kaikkiaan joku 6 tuntia.

Satuin löytämään siitä Marimekon Surrur kirjasta ohjeen ja kaavat duunarinhaalarin tekoon, mikä oli kaavoiltaan juuri sopiva Jumpin haalarin perustuksen tekoon.
 Muokkasin ohjetta vain hieman. Tein erilaisen taskun, tein hihoihin ja lahkeisiin resorit, lisäsin hupun ja tein nappien tilalle vetoketjun. Ja näin syntyi aito suomalainen jumpin by Laura :D


Sillä Surrur kirjan ohjeella ja kaavoilla oli ihan sairaan helppo tehdä toi perushaalarimalli. Ainoo vaan mikä tuottaa mulle aina ongelmia on toi vetoketju :D Ja varsinkin, kun mun ompelukoneeni ei hoida sitä ehkä ihan niin mallikkaasti ku joku vähän kalliimpi yksilö. Tein tohon huppuun ja taskuihin sellasen vaaleanpunaisen silkkivuoren niistä kiinasta ostetuista silkkikankaistani. Tajusin vasta vähän myöhemmin, että ton vetoketjun ois tossa hupussa voinu ommella tonne vuoren sisään, mut no tehty mikä tehty. Silkki on muuten ihan sairaan hankalaa käsitellä, ku se on niin liukasta ja ohutta.
Mutta lopputuloskeen olen kaikinpuolin tyytyväinen. Olenkin tässä nyt jo parina päivänä pitänyt sitä päällä ja se on ihan yyber mukava. 

Tavallaan tämä itse tehty haalari ei tullut kovinkaan paljoa halvemmaksi kuin esim, joku aito jumpin. Itseasiassa joku seppälä tai GT versio olis ollu jopa halvempi. Ostin 2,5 metriä harmaata gollege kangasta ja sen metrihinta oli riipaisevat 17,90€ ja mulla tosiaan meni melkein koko mitalta mitä ostinki. Resorikankaineen, vetoketjuineen ja silkkivuorineen(ja työtuntineen) tän haalarin hinta vois olla semmoset reilu 50 euroa. Ehkä mä tavallaan ymmärrän sen aidon ja alkuperäisen OnePiecen suuren hinnan merkityksen.

4 kommenttia:

 1. Oh my gad!:O
  VÄHÄ oot taitava!!!Tuo on nii hieno, et vois luulla et se on tilattu one pieceltä:O
  Mikä lehden numero oli, ja kuinka vaikee oli tehä, ittekki rakastan ommella ja suunnitella vaatteita. Mummulla(naapurissa) on kolme tehdasompelukonetta, ja niillä tykään ommella(:

  VastaaPoista
 2. Oho, siistiä! Ja kiitos, harjotus tekee mestarin :)

  Tuo ohje oli siis Surrur - näin teet oman Marimekkosi kirjasta, jossa on mukana kaavat. Tosi helppo ohje, jota kannattaa kokeilla. Voisin itekki tehä vielä jonku eri värisen jos kankaita löytyis halvalla jostain :)

  VastaaPoista
 3. tietoa mistä löytyis jumpiniin vetoketjua?

  VastaaPoista
 4. Itse olen ostanut vetoketjut aina ihan Eurokankaasta tai jopa Prismasta :D Riippuu vähän millaista haluaa. Jos haluaa huppuun asti ylettyvän vetoketjun niin Eurokankaasta löytyi tarpeeksi pitkiä ja molemmista päistä avautuvia.

  VastaaPoista