30. tammikuuta 2012

Synttäriviikonloppu!

Täytin perjantaina 23 vuotta. Tarkoitus ei ollut juhlia niitä mitenkään, mutta kun eräs ukon kavereista kysy, että olikos se mökkireissu vielä tapahtumassa, niin ajattelin, että no mikä ettei. Yleensä meiän kaveri porukassa on ihan hirveen (hhrrrvveeen) vaikeeta saada mitään lomia samaan aikaan, kun suurimmalla osalla on vuorotyö tai sitten koulua, mutta tällä kertaa jostain syystä kaikilla oli vapaata. No okei kaikilla ja kaikilla. Meitä on siis semmonen neljästä pariskunnasta ja yhdestä sinkusta koostuva porukka, joka on siis alunperin vaan saman paikkakunnan kundien lapsuuden kaveripiiri. Siihen lisättynä tyttöystävät, meistä on tullut todella tiivis porukka.
No joka tapauksessa, tällä kertaa meitä lähti matkaan kolme pariskuntaa plus Osku.
Automatka kesti noin 2,5 tuntia, mutta se meni hujauksessa, kun meillä oli niin hauskaa. Vaikka voi kuullostaa lapselliselta, niin matkapelit on oikeesti parasta viihdettä. Ekana pelattiin Laiva on lastattu... peliä, johon meillä meni varmaan puolet matkasta yhtä kirjainta "lastaillen". Sitten oli vuorossa Aarvausleikki, jossa piti arvata, että mikä sana kullakin oli mielessä. Siinä kun on pari pervoa mieltä mukana, niin naurulta ei voi välttyä. Pian jo saavuttiinkin perille mökkiä lämmittämään.
Taitaa vähän kädet täristä.
Mökissä oli tosiaan aika kylmä, kun ulkona oli sen reilu 15 astetta pakkasta. Siinä vaan täysvarustuksessa äkkiä uuni ja takka päälle. Tais mennä muutama tunti siihen.
Siellä mökissä oli aluks niin kylmä, että hengitys höyrys ihan jatkuvasti. Lämmitettiin myös mikrossa parit lihikset ja nekin höyrys aika ihanasti. Kuvasta näkee kans kui mun sukat vaan höyrys takkatulen lämmittäessä niitä. Loput porukasta tuli myöhemmin illalla, kun oltiin saatu edes vähän lämpöä mökkiin. Sitten päästiinki avaamaan jo ekat juomat.
Alotettiin legendaarisella juomapelillä, jonka säännöt ovat seuraavat:
2-7 mustat kortit, juo itse kortin osoittaman luvun verran huikkia.
2-7 punaiset kortit, määrää toisille kortin luvun verran huikkia.
8 ja 9, keksi sääntö tai kumoa sääntö.
10, vesiputous. Kortin nostaja aloittaa juomisen ja muut lopettavat vasta kun edeltävä on lopettanut juomisen.
11(jätkä), kysymyskortti. Kysy kysymys joltain toiselta jätkän ollessa kädessäsi ja jos hän vastaa siihen, juo hän 2 sakko huikkaa.
12(kuningatar), tarjouskortti. Kaikki muut pelaajat tarjoavat juomastaan huikan kortin nostajalle.
13(kunkku), peukkukortti. Kortin nostaja voi yhden kierroksen aikana nostaa peukun pöytään, jolloin muiden tulee tehdä sama perässä. Vika peukun nostaja joutuu juomaan kaksi sakko huikkaa.
Ässä, Tarina. Tarina alkaa kortin nostajasta, jolloin muiden pelaajien tulee toistaa jokainen sana, jonka edeltäjänsä ovat sanoneet.

Yhdellä pakalla pääsee jo oikein muikeeseen hiprakkaan :D

Juomapelin jälkeen pelattiin vedetään hatusta-peliä, eli samaan tapaan kuin saman nimisessä tv-sarjassa. Pelattiin sitä niin, että jokainen sai vuorollaan "Juontaja-poletin", joka sai päättää leikin ja siihen kuuluvat näyttelijät. Sovellettiin vähän myös Putouksen Tulikokeen pelejä. Aloitettiin ekaksi Vedetään kamoista-pelillä, jossa näyttelijät joutuvat keksimään kullekkin joukkueelle annetusta esineestä jonkun uuden käyttötarkoituksen. Jokainen peli kesti minuutin, jonka jälkeen juontaja saa valita kenelle haluaa antaa pisteensä. Oltiin myös dubbaamista ja uutislähetystä ja treffipalvelua ja naurettiin toisillemme ihan kippurassa. Voin sanoa, ettei tässä vaiheessa mökissä ollut enää niin kylmä. Otettiin niistä esityksistä myös videokuvaa, mutta niitä en kehtaa näyttää täällä kenellekkään xD

Leikkien jälkeen vähän tanssittiin hyvän musiikin tahdissa ja siinä kolmen aikaa alotettiin taas uusi juomapelikierros. Taidettiin me siinä aamu viiden ja kuuden aikaan pelata vielä vähän pullonpyöritystäkin. Puol seiskan aikaan päätettiin viimein painua pehkuihin. Ei siinä muuten mitään, mutta Osku heräs siinä kympin aikaan ja halus ulos. Lauantaina olikin sitten vähän heikko happi itse kullakin. Taidettiin nousta lopulta vasta joskus kolmelta kunnolla ylös.
Ehdin mä sentään ottamaan vielä ennen auringonlaskua muutaman maisemakuvanki. Jätkät meni sahaamaan jäähän reikää ja lämmittämään saunaa. Tytöt valmisteli sisällä salaattia ja muita semmosia tortilla illallista varten. Ruokailun jälkeen katottiin Putous ja sen jälkeen saunaan. Oli muuten aika jännän näköistä, kun se saunan ulko-oven avas, niin siitä pesutilasta tuli ihan ku joku höyrysauna. Saunan jälkeen maisteltiin viimein meikän tekemää valkosuklaajuustokakkua. Nams se jopa maistui kaikille, vaikka olikin vähän krapulainen olo :)

Sunnuntaina alettiin siivoilee paikkoja. Jätkät keksi vielä lähteä vähän "pulkkailemaan". Nimittäin pulkan vetämistä auton perässä. Se oli niin loistavan näköstä, kun kaks hyyppää istuu takakontissa takaluukku auki, yks roikkuu etupenkin ikkunassa ja yhtä vedetään pulkassa auton perässä. En suosittele kokeilemaan kotona. Siinä hommassa on jopa kuollut jokunen nuori.

Kuitenkin lopulta minäkin uskaltauduin alukis hitaaseen vauhtiin ja lopulta vähän kovempaankin vauhtiin.
Että sellainen seikkailu tällä kertaa. Oli kyllä mielestäni aivan loistava synttäriviikonloppu ja siitä kuuluu suuri kiitos kaikille kavereille ♥
 Kotimatkalla saatiin taas nauttia ihanasta auringonlaskusta lumisissa maisemissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti