1. maaliskuuta 2014

Huolet puolittuu, kun ne pääsee jakamaan jonkun toisen kanssa

Soitin eilen Marisalle ja mun stressitaso laski satasesta noin kymmeneen. On oikeesti niin ihanaa, et on noin hyvä ja huolehtiva kasvattaja. Kerroin Marisalle kaikki meiän koiria vaivanneet ongelmat ja Marisa ymmärsi tilanteen ja huolemme täysin.

Kirjoitin siis viimeksi, että meidän koirillamme on tällä hetkellä ties minkälaista huolta ja vaivaa, mikä aiheuttaa välillä erittäin ikäviä tilanteita. Viimeinen niitti olikin se, että meidän Osku sai ensimmäistä kertaa pahasti osumaa Romeon hyökkäyksestä ja vaivojen lista sai taas yhden huolen lisää. Oskun silmä sai siis tällä kertaa aika pahasti kulmahampaasta ja on sen seurauksena punoittava ja turvonnut. Tarkistin, että itse silmä ei ole rikki mistään, vaan onni onnettomuudessa Romeon hammas on osunut vain silmäkulmaan ja siitä olikin lähtenyt hieman karvaa. Tänään silmä ei ollut enää niin punainen, mutta on se vielä ikävästi turvonnut. Toivottavasti se paranee pian.

Kerroin aiemmin siitä, että meidän Romeolla on ollut viime aikoina hieman löysä vatsa. Vaikka Romeolla epäillään ruoka-aine allergiaa ja hänellä on nyt eliminaatiodieetti päällä, niin epäilin silti vahvasti tämän olleen vain ohimenevää vatsatautia. Ja niin se onneksi olikin. Alettiin antamaan Romeolle vähän pienempiä annoksia useampana kertana päivässä, niin se vatsa ehtii vähän rauhottumaan ja se todella auttoi, koska tänään Romeon vatsa toimi jo paljon paremmin. Haha, mutta älköös huokasko ennen kuin tipahtaa. nimittäin vatsatauti on nyt tarttunut Oskuun ja tällä kertaa Oskulla oli lenkillä löysä vatsa ja itseasiassa tätäkin tekstiä kirjoittaessani jouduin käydä pikaisesti siivoamassa Oskun ykät lattialta. Huhhei, no onneksi kyseessä on sentään ohimenevä pöpö.

No entäpä sitten Romeon tassuvaiva eli halkeama anturassa. Käytiin eilen Mustissa ja Mirrissä ostamassa Romeolle tossut ja tassurasvaa. Lenkkeily onnistuu nyt huomattavasti paremmin, kun ei tarvitse huolehtia sukan pysyvyydestä tassussa. Tossut maksoi alle kympin pari ja ne on tehty kestävästä neopreenistä, niin ne saa helposti pestyäkin. Ostettiin samalla reissulla Romeolle myös kuonokoppa. Okei ehkä se oli vähän tarpeeton ylireagointi, mutta siitä voi olla hyötyä muulloinkin, esim. Osku inhoaa todella paljon kipeiden korvien koskettelua, niin se saattaa ketutuksissaan näykkäistä.

Kun nyt kerran Oskun korvista puhutaan, niin korvatulehdushan siellä tosiaan taas on. Osku on hieman normaalia pienempi uros, joten sen paikatkin on vähän normaalia pienemmät ja sinne korvakäytäviin on erittäin vaikea tunkea sormia nyppiäkseen korvakarvoja. No siitä johtuen siellä ei kierrä ilma tarpeeksi ja ne tulehtuu helposti. Eläinlääkäri kuitenkin kertoi hyvän kikan, että kannattaa käyttää kumihanskoja karvojen nyppimisessä, niin niistä karvoista saa paremmin kiinni. Pitääkin kokeilla ens kerralla.

Mutta itse pääongelmaan, eli Romeon äkilliseen agressiiviseen käyttäytymiseen. Pitkään pohdittuamme asiaa eläinlääkärin ja Marisankin kanssa, totesimme, että syynä on todennäköisesti nälkä. Eli tuo pirun eliminaatiodieetti vaivaa Romeota pahemman kerran. Me ollaan kokeiltu jo muutamaa ruokalajia ja tällä kertaa on kokeilussa kalkkuna ja tattari. Kun yhtäkkiä joutuu vaihtamaan nappulat raakaruokaan, niin sitä ei oikein enää osaa arvioida miten paljon sitä raakaruokaa voi koiralle antaa. No kalkkunahan on tunnetusti laihduttajien ruokaa, koska siinä on hyvin vähän rasvaa ja näin ollen Romeon tulisikin syödä kalkkunaa huomattavasti enemmän kuin mitä me nyt ollaan annettu. Eläinlääkäri sanoin, että me voidaan helposti antaa jopa kolmen -tai nelinkertainenkin määrä, mitä tähän asti ollaan annettu. Näin jälkeenpäin ajateltuna kuulostaa loogiselta. Ollaan myös annettu pieni tilkka kasvisperäistä Nutrolin ruokaöljyäkin, jonka annosta voi sitäkin kasvattaa huomattavasti. Näillä mennään ja katsotaan alkaako Romeon masu pikkuhiljaa kasvaa.
Osku pentuna
Vielä yhden kultaisen neuvon saimme Marisalta. Meidän tulisi vahvistaa nyt Romeon ja Oskun asemia laumassa. Elikkä siis Osku on Romeon yläpuolella, koska Osku on vanhempi. Tästä lähtien Osku saa ruoan ekana ja noin viikon ajan meidän tulisi olla huomioimatta Romeota mitenkään. Jos se tulee vierelle sohvalle, niin työnnetään se pois. Ei rapsutuksia, ei kehuja, ei mitään ylimääräistä. Romeon on opittava paikkansa lauman nuorimpana ja kunnioitettava kaikkia sen yläpuolella olevia.

 Kuulostaa varmasti tosi brutaalilta tuo totaalinen ignore, mutta niin se lauma vaan toimii ja pysyy järjestyksessä. Mä uskon kyllä, että nämä kikat tulee auttamaan meitä huomattavasti eteenpäin elämässä. Ei tämmöiset haasteet meitä kaada :)

Äääk nyt täytyy taas mennä siivoamaan Oskun oksut!

Mutta ei muuta kuin ihanan aurinkoista lauantaita kaikille. Ihanaa kun pääsee välillä kertomaan hyviäkin uutisia ja toivottavasti näistä mun avautumisista on apua jollekkin toisellekkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti