18. maaliskuuta 2014

Tuloksia

Romeon eläinlääkäri soitti eilen ja kertoi, että allergiatestin tulokset ovat jo tulleet. Yllättävän nopeasti muuten tulivatkin. Sehän me jo tiedettiinkin, että jokin huonepölyallergia sillä on, mutta nyt tarkennettiin vielä, että mikä pöly. Kävi ilmi, että Romeon allergia on oikeastaan pahin mahdollinen, eli miltei kaikki.

En tiedä oikeita lääketieteellisiä termejä, mutta yritän selittää mahdollisimman selvästi. Eli normaalisti erilaisiin allergeeneihin reagoivat veren arvot ovat jotain luokkaa 150 ja Romeolla ne oli reippaasti jopa yli 600-900. Korjatkaa jos puhun ihan puuta heinää, mutta pointti oli kuitenkin se, että ne erottuivat ihan selkeästi. Ja ne mihin Romeo reagoi on tietysti pölypunkki, varastopunkki, jauhopunkki ja mahdollisesti myös jotkut ötökät, kärpäset tai muut vastaavat. Kuulemma torakkakin oli nousemassa määrin, mutta niihin ei toivottavasti törmätä, ainakaan kovin usein.

Jos joku ei siis tiedä, niin varasto- ja jauhopunkki elelee kuivamuonassa ja, noh jauhoissa. Se miten esim. varastopunkin lisääntymistä voi estää, on säilyttää ruoka pakkasessa, mutta koska tämä kyseinen testi ei kerro aiheuttaako allergiaa ne varastopunkin jätökset vai se itse proteiini, niin me nyt suljetaan kuivamuona kokonaan pois kuvioista. Todennäköisesti aletaan nyt barffaamaan(bones and raw food) koko lauma, niin ei tarvi jatkossa enää riidellä ruoastakaan enempää.

No pölypunkin kaikki tietääkin. Eli ei auta kuin pitää kämppä koko ajan putsis kliin. Eli pölypunkin välttämiseen auttaa ihan jo säännöllinen imurointi ja raskaiden verhojen välttäminen jne. Ei siltä tietenkään voi kokonaan välttyä, mutta ehkä sen vähentäminen helpottaa huomattavasti Romeon oireisiin. Petipaikka otettiin nyt toistaiseksi pois, koska se oli ehkä pahin mahdollinen pölynkerääjä, eli fleecekankaalla päällystetty itsetekemäni koiranpeti ja toinen on näitä perus karvamattoja mitä saa eläinkaupoista halvalla :D

Onhan se sääli kuulla, että meidän koiralla on näinkin brutaali allergia, mutta kyllä me tästä vielä selvitään. Nyt on ainakin saatu vastaukset kaikkiin kysymyksiin ja toivottavasti pysytään kaikki muuten terveinä.

Jos joku kamppailee myös samojen ongelmien kanssa, niin pistäkää ihmeessä kommenttia. Tietoa jakamalla voidaan auttaa itse kutakin :)

Ei muuta kuin mukavaa Tiistai-päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti