13. elokuuta 2014

Ikimuistoiset häät

Lauantaina 2. elokuuta vietettiin tosiaan taas yhden ystäväpariskunnan häitä. Näitä häitä olikin odotettu jo pitkään, sillä pari on ollut kihloissa jo reilu kahdeksan vuotta. Häät vietettiin Vantaan Sotungissa, Nygårds nimisellä juhlapaikalla. Juhlavieraita saapui paikalle noin viitisenkymmentä, joten tila riitti näille häille paremmin kuin hyvin.
Vihkiminen tapahtui juhlapaikan Tanssivintillä, jonka me olimme edellisiltana koristelleet värikkäillä pom pomeilla ja koivunoksilla. Tunnelma oli ihanan maalaishenkinen ja sopi täydellisesti tulevalle avioparille.

Vihkitilaisuuden jälkeen siirryttiin ulos onnittelemaan tuoretta avioparia ja juotiin maljat heidän kunniakseen. Maljojen jälkeen siirryttiin Tanssivintin alakerrassa sijaitsevaan Kivitaskuun, jossa seuraavaksi oli vuorossa ruokailu.
Kivitasku oli myös hauskasti pom pomeilla koristeltu ja seinille oli tehty valokuvista tuollaiset kivat "pyykkinarut". Ruokana oli herkullista kalaa ja lihaa ja pöytiin oli tarjoiltu valmiiksi ruokiin täydellisesti sopivat viinit.
Pöydistä löytyi myös morsiamen itseaskartelemat Hääbingo-kortit, jotka toimivat samalla myös kätevästi nimikyltteinä, oman paikkansa löytämiseksi. Hääbingo oli niin suosittu, että porukka alkoi heti vimmatusti ruksimaan päivän aikana jo tapahtuneita tapahtumia. Ensimmäinen bingo huudettiinkin jo aika pian :D

Ruokailun aikana bestman kilisteli lasiaan ja piti mukavasti tunnelmaa keventävän puheen. Hän kertoi pienen tarinan päivästä, jolloin tuore aviopari tapasi. Siitä päivästä, kun he ensimmäisen kerran tapasivat Hietaniemen rannalla. Puhe oli koomisuudessaan myös koskettava. Suorastaan täydellinen. Puheen jälkeen toinen sulhon ystävistä esitti itse kokoamansa videon sulhon polttareista. Video oli niin hauskasti leikattu ja musiikit sopivat siihen täydellisesti, että yleisökin oli ihan täysillä mukana. Raikuvien ablodien jälkeen aviopari siirtyi kuvattavaksi toisaalle ja Kivitaskussa jatkui ruokailu ja jutustelu. Aika kului sulavasti.
Ruokailun jälkeen bestmanit työnsivät kottikärryt esiin ja täytti ne jäillä. Juomat olivat viimein esillä. Tunnelman keventyessä, päätimme myös lähteä ottamaan hieman yhteiskuvia kauniissa maalaismaisemassa.
Meiän gängi koko komeudessaan :)

Kuvailujen jälkeen oli aika siirtyä päätalon terassille kakkukahveille.
Kakku oli yksinkertaisen kaunis ja siro joutsenhääkoristeineen ja oli äärimmäisen herkullista suklaakakkua. Nam nam. Nyt olivat kyllä hääpari valinneet hyvän kakun, täytyy sanoa. Kuorrutuskin oli jotain vaahtokarkkimassaa tai jotain, kun sekin maistui, eikä tarvinnut jättää lautasen reunalle. Omnomnomnom.

Kakkukahvien aikana oli vuorossa hääparin yllätysnumero, jossa tällä kertaa joutuivat estradille bestmanit ja kaasot.
Kyseessä olikin siis tietokilpailu, jossa kysymykset liittyivät jotenkin hääpariin. Kysymykset olivat kuitenkin satunnaiseiseti numeroituja, joita kumpikin joukkue sai vuorollaan valita. Eli mahdollisimman tasapuolista. Valitettavasti me kaasot hävittiin niukasti yhdellä pisteellä ja häviäjille oli tiedossa tehtävä.
 Häviäjien tehtävänä oli valmistaa drinkit voittajajoukkueelle ja niinhän me sitten teimme. Sinänsä onni, että juuri me hävisimme, koska pakko myöntää... näistä drinkeistä tuli todella vahvoja :D

Hetken ehdimme siinä istahtaa, kunnes tapahtui jotain kauheaa.....
PAHAMAINEISET ROSVOT TULIVAT JA RYÖSTIVÄT MORSIAMEN! Voi kauhistus. Sulhasen oli siis aika tehdä jotain saadaakseen morsiamensa takaisin :D
Sulhanen sai tehtäväkseen vaihtaa vauvalle vaipat ja sen jälkeen pukea sille vaatteet päälle. Tehtävä saattoi olla ehkä vähän liian helppo, mutta katsotaan riittikö se ryöstäjien vaatimuksiin.
Ryöstäjät palasivat morsiamen kanssa, mutta.....

Ryöstäjät palauttivat takaisin väärän morsiamen! Ja kaiken lisäksi se oli vielä yksi bestmaneista :D Ei tainnut kelvata tämä morsian tällä kertaa (paitsi minulle, hih). Tämä morsian meni vaihtoon, mutta pian ryöstäjät palasivat oikean morsiamen kanssa ja vaativat sulhaselta vielä yhtä asiaa tehtäväksi. Sulhasen tulisi kehittää runo, johon oli ujutettu mukaan esineitä, joita kaasot hänelle esittävät.
Esineet olivat kieltämättä aika pahoja, mutta sulhanen suoriutui niistä kuitenkin kohtuu hyvin.
Loppu hyvin, kaikki hyvin. Sulhanen sai viimein morsiamensa takaisin <3

Morsiamen ryöstön jälkeen oli luvassa hieman livemusiikkia ja tällä kertaa sitä oli esittämässä artisti nimeltä Ilja Jalkanen. Ilja on meille jo jokseenkin tuttu Raskasta Joulua kiertueilta, missä me olemme lähes joka joulu käyneet, mutta nyt Ilja esiintyi soolona.
Ilja esitti hääparin toiveena Bon Jovin Diamond ring kappaleen, jonka tahdissa hääpari tanssi häätanssinsa.

Livemusiikista saimme nauttia 2 x 45 min ja se sisälsi ihan kaikkea laidasta laitaan. Rockia ja iskelmää ja jopa Saku Sammakkoa :D Ihan mahtava setti Iljalta, kiitos suuresti siitä!

Railakkaan tanssimisen jälkeen oli luvassa morsiuskimpun ja sukkanauhan heitot.
Kimpun nappaajia oli oikein sankoin joukoin, mutta jotenkin Sonja kuitenkin onnistui nappaamaan sen. Jee, hyvä hyvä! Ehkä seuravaaksi juhlitaankin sitten Sonjan ja Ernon häitä. Lets hope so ;)

Sukkanauhakin lähti vauhdikkaasti ja ottajia oli hirmuinen joukko. Sukkanauha tais kuitenkin mennä tällä kertaa Tainan lapsuudenystävän Tiian avopuolisolle. Onnea siis heillekkin.

Loppuilta menikin sitten rupatellessa ja "hieman" alkomaholia nautiskellessa. Ihan täydelliset ja niin hääparin näköiset häät. Oli ihanaa olla osa näitä häitä ja en voi kuin toivottaa suunnattoman paljon onnea tuoreelle avioparille! Olette ansainneet toisenne <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti