27. elokuuta 2014

Oma koti kullan kallis: Remontti-Reiskan hommissa

Tänään Oma koti kukkan kallis-ohjelmaosiossa meillä on.... No ei vaines.

Pääsin viimein koneelle siirtämään kuvia, joten voisin viimein kirjoitella meidän remppailuistamme jotakin. Ensinnäkin kerrottakoon hieman taustoja siitä, miltä täällä on ennen näyttänyt. Okei, elikkäs edellinen asukas on varsin värikäs persoona ja se näkyi myös täällä asunnossa. Voin liioittelematta kertoa, että täällä oli siis joka ikinen huone maalattu eri värillä. Eteinen oli punainen, makuuhuone oli vihreä, olohuone oli vaalean oranssi, työhuone alias toinen makuuhuone oli keltainen, pikkueteinen oli, tai siis on edelleen, pinkki, ja toinen työhuone alias pikkumakkari on harmaa. Ei me toki väriä kaihdeta, mutta me kaivattiin ehkä pikkusen neutraalimpaa sävyä tähän kämppään.

Me aloitettiin maalaaminen makuuhuoneesta ja eteisestä, mutta koska sisustus on vielä sen verran pahasti kesken, niin en esittele niitä vielä kuvien kera. Seuraavaksi maalasimme olohuoneen. Värinä toimi tuttu ja turvallinen valkoinen, mutta makkariin tuli pientä tehosteväriä päätyseinään. Mutta se saa oman postauksensa myöhemmin kun sisustus on viimein valmis.

Sen sijaan aloitan tämän Oma koti kullan kallis-ohjelmaosion toisesta makuuhuoneesta eli siis tulevasta työhuoneestani.
Kyseessä oli siis huone: KELTAINEN.

Tämä kyseinen huone oli edellisen asukkaan työhuone ja hänellä oli tuossa päätyseinällä isot seinään kiinnitetyt hyllyt. Senpä takia tämä huone vaati ehkä eniten pintakäsittelyä.
Ensin aloitin siis paikkaamalla ruuvien aiheuttamat reiät kittiaineella. Kitti kuivui parissa tunnissa, jonka jälkeen sitä pystyi hieman hiomaan tasaisemmaksi. Syvimmät reiät vaati muutaman kerroksen, mutta lopulta sain onneksi reiät piiloon.
Ronsu the remppa-apulainen :D
Seuraavaksi oli vuorossa osio, jota en näin amatöörinä olisi koskaan osannut edes ajatella...
Nimittäin seinien peseminen pölystä ja liasta. Meikähän olis jo alkanu lätkimään maalia pintaan, mutta onneksi meillä oli sentään yksi vähän kokeneempi epeli auttamassa maalailuissa, nimittäin Antin faija.  Siis uskomatonta miten paljon likaa seinätkin imee itseensä. Tuo rätti oli seinien pesemisen jälkeen jo ihan musta. Kaikkee sitä oppii.
Ennen maalaamista suojasin vielä listat ja pistokerasiat maalarinteipillä.
Maalaaminen aloitettiin ensin reunoista ja se tapahtui kätevästi tuollaisella rajaajalla. Sillä sai tehtyä sopivan tasaista ja siistiä jälkeä, kun sen kyljessä olevat rullat pyörivät reunaa vasten.
Koska pohjaväri oli niin "tumma", niin oli syytä maalata koko huone ensin pohjamaalilla.
Pohjamaalin kuivuttua, maalin väri tasoittui, eikä maalausraidat enää näy niin vahvasti läpi. Tummien värien päälle maalaamisessa voi joutua tekemään muutaman kerroksen pohjamaalia, ennen pintamaalia. Me maalattiin kaikki seinät vähintään kahteen kertaan pohjamaalilla ja sitten, kun pohjamaali oli kuivunut, pääsimme viimein maalaamaan pintamaalit. Tässä vaiheessa minä annoin suosiolla maalitelan parempiin käsiin eli Antin faijalle, joka maalasikin taidokkaan tasaisesti.
Remppa-Ronsu siellä taas tekee viimeistelyjä.
Keltainen huone sai uuden nimen vihreä. Tarkemmin sanottuna Wasabin vihreä :D Olen aina halunnut omaan huoneeseen jonkun värikkään seinän ja nyt se viimein toteutui ikiomassa kodissamme.
Ensimmäinen huonekalukin on löytänyt paikoillensa. Ruma vanha senkkini, jonka joskus aikoinaan maalasin ruskeaksi :D

Mitäs tykkäätte meikän Wasabin vihreästä huoneestani ;)

2 kommenttia:

  1. Toi vihreä on jotenkin niin sun värinen! Eli tykkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että :) kiitos Lotta. Mäkin tykkään siitä kovasti, vaikkakin kaikki huonekalut ei siihen ihan mätsääkkään :D ainakin se on oman näköinen.

      Poista