5. helmikuuta 2012

Lauantain shoppailut ja sunnuntain trimmaukset

Viikonloppusin on paljon aikaa tehä vaikka mitä, mikä tarkoittaa sitä, että sillon on myös paljon kerrottavaa. Mut sit käykin niin, ettei enää ehdikkään kirjottaa, eikä oo yhtään mielenkiintoista kuvamateriaalia päivien menoista ja riennoista. No nyt täytyy vaan tyytyä muutaman sanan koosteeseen viikonlopustani.

Käytiin tosiaan eilen rakkaan ystäväni kanssa shoppailemassa ja sainkin tuhlattua iha sievoisen summan rahaa. Löysin mm. Seppälästä ihanan hupparin ja aivan ihanat villashortsit alennuksesta. Ginatricotista löysin pari ihanan väristä toppia ja vihdoinkin löysin parit sopivat farkutkin, joita olenkin etsiskellyt jo pitkään. Löysin kahdet sopivat, joten oli ihan pakko ostaa molemmat. Sopivia farkkuja kun on aina niin vaikee löytää. Lisäksi ostin vielä Anttilasta meikkejä ja alusvaatteita Lindexin osta 3 maksa 2 tarjouksesta.

Nyt saa shoppailu toistaiseksi riittää. Tai no onhan mulle tulossa taas parit postipaketit, mut niitten lisäks ei vähään aikaan muuta.

Tänään otin urakakseni trimmata meiän pikkupeikon naaman. Se oli kyllä niin kauhia, kun se hädin tuskin enää näki sieltä karvan seasta mitään. Tosin nyt kun leikkasin sen naaman ihan lyhyeksi, niin ei ole mitään asiaa näyttelyihin.
Lagotto on niin hauska rotu, kun siitä saa trimmaamalla niin erinäköisen, kuin esimerkiksi sillon ku antaa niiden karvojen vaan kasvaa. Ukko sanoi, ettei trimmata vielä kun ulkona on niin kylmä, mutta mun oli ihan pakko trimmata edes sen naamakarvat, ku Osku alko näyttää jo niin katukoiralta :D
Nyt Osku on taas ihan eri näköinen. Älkää välittäkö tosta epätasaisesta leikkauksesta. Voitte varmaan kuvitella kuinka vaikeeta tommosen puolivuotiaan pennun trimmaaminen voi olla. Osku näyttää ihan ylipainoiselta paimenkoiralta/noutajalta :D No siis mähän en leikannu ku sen naaman ja koko muu vartalo on ihan mielettömän pörröinen.
Lagoton turkki pitää aina harjaamisen jälkeen pestä (kastella), että se menee takasin tämmöiselle ihanalle kikkuralle. Meiän Oskun turkki on vaan nyt niin mahdottoman pitkä, että se karva on melkein suoraa kun se ei ns. kykene menemään kunnolla kasaan niin pitkänä. Se onkin sitten seuraava urakka kun saa sen koko vartalon (turkin) napsittua lyhyeksi.

Mainitsin aiemmin, että nyt Oskulla ei ole asiaa näyttelyihin, koska Lagotolle ominainen "tyyli" on, että pää on sellainen pallomainen ja vartalossa on suht lyhyt karva ja tassuissa vähän pidemmät. Meidän kennelin kasvattaja on meille jo opettanut kuinka Lagoton turkki trimmataan. Sinänsähän sillä ei ole mitään väliä vaikka ajaisi koko karvan lyhyeksi, mutta luulenpa, että näyttelyissä parempaa menestystä tuo, jos koira edes näyttäisi rotunsa mukaiselta. Meiän suunnitelmat pentunäyttelyistä kariutui jo muiden menojen takia, joten otin sen riskin ja trimmasin Oskun vähän käytännöllisemmäksi.

Nyt tekemään iltapalapatongit ja sit nukkumaan, ni jaksaa taas huomenna herätä ajoissa maanantaihin. Yöt!

2 kommenttia:

  1. Moikka! Laitoit blogiini viestiä. Valitettavasti haalareiden kaavoja minulla ei ole ja olenkin itsekkin sellaisia metsästänyt (50e fleecehaalarista tuntuu isolta summalta..)

    VastaaPoista
  2. Totta, ne on kalliita :/ Täytyy siis koittaa soveltaa jotain jostain jämäkankaista :)

    VastaaPoista