11. toukokuuta 2013

Aihetta juhlaan!

Tänään on ollut ihan mahtava päivä. Aamulla lähdettiin aikasin (ehkä vähän liiankin aikaisin) Tuomarinkylään Royal Canin KV Koiranäyttelyihin. Pojat oli taas ihan ihmeissään kaikesta siitä hulinasta ja melskeestä ja kun ympärillä vilisi vaan niin paljon erilaisin koiria.
Linnottauduttiin kaikkien tavaroidemme kera kentän laidalle heti kun vaan sinne ilmaantui tilaa. Oltiin vähän turhankin ajoissa, joten jouduttiin hetki tapittamaan keskellä kaikkea sitä tungosta. Pian sinne kuitenkin alkoi tulla muitakin meidän kenneltuttuja ja Romeon velikin parkkeerasi leirinsä siihen meidän viereen. Oli muuten ihan mielettömän hyvä aurinkoinen sää, joten piti pistää koirat kevythäkkeihinsä varjoon.

Marisa teki pojille vielä viime hetken trimmaukset ja pian olikin jo aika juosta kehään. Lagottoja oli vaan onnettomat 16 koiraa, joten ei mennyt kuin hetki ja olikin jo Romeon vuoro. Tais olla vaan yks pentu ennen juniorluokkaa.
Marisa handlas onneks Ronsun. Romeo suoriutui lopulta tosi hyvin. Se sai juniorluokassa ERI:n ja oli luokkansa toinen, paras uros kehän kolmas ja sai vieläpä varasertinkin. Ihan loistava näyttelyuran aloitus :)

Juniorluokan jälkeen olikin nuorten luokka eli Oskun vuoro astua kehään.
Meikähän se sitten menin ja handlasin Oskun ihan ite. Olin ihan pihalla kaikesta, et mitä pitää tehä ja millon pitää tehä, mut Marisa huuteli aina kentänlaidalta neuvoja :D :D

Oskukin pärjäsin ihan hyvin. Osku sai myös ERI:n ja oli luokkansa paras ja sai vielä sertifikaatin arvoinen-ruusukkeenkin. Paras uros kehässä ei päästy Oskun kanssa sijoille, mutta onneksi Ronsu hoiti sen puolen kotiin. Tais tuomari tykätä vähän isommista ja ruskeista uroksista....

Tuomari oli puolalainen ja arvostelut oli kirjoitettu saksaksi. Oskun arvostelu meni jotakuinkin näin: "Kehoon sopiva tyypillinen ja harmooninen pää. Oikeanlainen liike". Romeon arvostelu oli "Eleganttinen "ratsastaminen" (en ole ihan varma luinko oikein) kauniilla päällä. Oikeanlainen kaula. Kaunis voimakkaan kehon liike." Vähän kankeasti käännetty, mut niin noi tuomarien selostukset yleensä on, vaikka ne ois englanniks.

Marisa kyselikin jo, että lähdenkö heidän mukaan Kotkaan ja nyt kun olen jo yhdestä handlauksesta suoriutunut, niin johan meikä ilmotti Oskun sinne mukaan :D Oops.

Näyttelyiden jälkeen ajettiin kotiin. Huomasin, että perkules tänäänhän on taas Suomimatsi, joten piti äkkiä käydä vielä kaupassa hakemassa grillattavat ennen sen alkua. Meikä ostikin sitten perunoita ja tein meille valkosipuliperunoita naudan sisäfileen seuraksi. Antti toimi grillimaisterina ja piankos Timo ja Jessekin tulivat meille grillailemaan. Lätkämatsi oli ihan törkeen viihdyttävä ja JEEEEEEEE SUOMI VOITTI 7-2!!!!!
Ruuan jälkeen nautiskeltiin vielä Antin synttärisacherkakkua. Itseasiassa ihan hyväähän se oli. Rommi ei maistunutkaan niin tujusti siinä ja siitä tuli mieleen vähän joulu :D Siinä oli neilikkaa, joten se maistui ihan piparilta tai maustekakulta tai joltain vastaavalta.

Tosi kiva päivä ollut tänään. Taisin jopa palaa hiukan siellä kentällä, auts. Nyt jätkät pelailee tuos korttia ja meikä vois vaikka kattoo jotain leffaa tai pelailla kans jotain...saa nähhä mitä jaksan tehä.

Mukavaa lauantai-iltaa.

2 kommenttia:

  1. Eihän se itse handlaaminen nyt niin kauheaa ollut, vai? ;) Hienosti teillä joka tapauksessa meni! Ei olis uskonut, että olit ensikertalainen ellei olis tiennyt :D

    VastaaPoista
  2. Ei se kauheaa ollut. Lähinnä olin vaan ihan pihalla kaikesta, koska siellä kehässä oli niin vähän osallistujia, niin ei voinut niiltäkään katsoa mallia. Onneksi Marisa huuteli neuvoja kehän reunalta :D Oskun voin jatkossa handlata itse, mutta Romeon jätän Marisalle :) Kahden uroksen kanssa voi tulla vähän kiire.

    VastaaPoista