24. marraskuuta 2014

Avautuminen

Olen täällä bloginkin puolella jo monta kertaa avautunut meidän koirista. Noh täältä tulee lisää.

Soitin viime viikolla eläinlääkärille ja kyselin taas Romeon rokotuksista. Romeollahan on siis nyt ollut Atopica-kuuri, joka auttaa atooppiseen kutinaan. Atopica-kuurin aikana koiraa ei voi rokottaa, koska sen rokotteen teho voi laskea, ja näin ollen olla hyödytön.

Nyt eläinlääkäri kertoi, että Romeon tulisi olla kolme viikkoa ilman atopicaa, että se voidaan rokottaa ja sitten taas toiset kolme viikkoa, ennen kuin se voi palata atopica-kuurille. Noh nyt kun olemme laskeneet atopica kuurin määrää, niin olen alkanu huomata Romeolla lisääntynyttä rapsuttelua. Voi eih, taasko se alkaa. Ei se onneksi vielä paha ole, mutta se ei selvästikkään ole poistunut. Eläinlääkäri on nyt sitä mieltä, että Romeolla saattaisi kuitenkin olla vielä jokin muukin allergia, kuin pölyallergia. Hän siis ehdottikin, että alkaisimme taas eliminaatiodieetin, jotta saataisin pois suljettua tämä ruoka-allergia mahdollisuus. Eliminaatiodieetissä koiran tulisi syödä vain yhtä ruokalajia kerrallaan, kolmen kuukauden ajan, jotta voitaisiin sanoa onko sillä mitään vaikutusta.

Tuska ja painajaiset palaavat heti mieleen, kun edes ajattelen koko eliminaatiodieettiä. Kahden koiran kanssa se on niin hankalaa, jos toinen saa jotain muuta kuin mitä toinen saa. Kateus ja tappelut alkavat samantien. Arghh....

Emme ole vielä päättäneet mitä tehdä. Yksi viikko vasta takana ilman lääkettä.

Palaan asiaan.

Toinen avautumiseni aihe on ollut meidän urosten tappelut. Vielä emme ole saaneet Romeota leikattua, mutta toivottavasti pian. Tällä hetkellä me nimittäin olemme huomanneet selkeästi toistuvan kaavan. Kolme viikkoa kuin parhaat kaverit, tappelu, pari-kolme päivää vihoittelua, ja *puff*, taas parhaita kavereita. Kolme viikkoa kuluu sovussa, kunnes taas; tappelu. Pari päivää vihoittelua, kunnes taas jo leikitään yhdessä. Kolme viikkoa ja pum. Sama kaava on toistunut jo useamman kuukauden ajan. Osaako kukaan kertoa, mistä tämä voisi johtua?

Tämä kuva on otettu eilen. Pojat nukkuivat sulasa sovussa vierekkäin säkkituolissa. Tänään lähdettiin päivälenkille, ohi menee kaksi innokasta pikkukoiraa, Ronsu innostuu, mutta ei pääse toisten koirien luokse. Pum, Ronsu hyökkää Oskun kimppuun. Pojat tappelevat hihnojen päässä ja minä yritän onnettomilla käsivoimillani pitää ne irti toisistaan, tuloksetta. Lopulta molemmat saavat osumaa kinttuihinsa ja tappelu loppuu.

Kotona saatiin taas paikkailla molempien koipia, kun kulmahampaat on iskeneet molemmille pahan näköiset reiät ihoon. Jos hyvä tuuri käy, niin tämä jää ainoaksi tappeluksi tältä kertaa ja parin päivän päästä pojat ovat taas parhaita kavereita. Ainakin kolme viikon ajan... kunnes taas.

Epätoivo hiipii, mutta yritän parhaani mukaan selvitä. Tämä on jo henkisesti rankkaa.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti