8. marraskuuta 2014

Video Games Live

Oltiin torstaina Helsingin jäähallilla katsomassa Video Games Live konserttia. Kyseessä on siis oikea sinfonia orkesteri, joka soittaa eri peleistä tunnettuja tunnusmusiikkeja tunnetun videopelimusiikki konkarin Tommy Tallaricon johdolla.
Rakastan yli kaiken kaikkia elokuva ja pelimusiikkeja ja olin äärimmäisen innoissani, kun Antti kertoi ostaneensa meille liput kyseiseen konserttiin. Vähän kyllä ihmettelin, että miten en ollut koskaan kuullutkaan moisesta konsertista, saatikka että se olisi tulossa Suomeen. Olin kuitenkin superhipoissa lähdössä mukaan.
Vaikkakin konsertin niin sanottu juontaja oli amerikkalainen Tommy Tallarico, niin sinfoniaorkesteri oli ihan suomalainen Vantaan viihdeorkesteri kuoroineen.

Konsertti alkoi hauskalla "Roses are #FF0000, violet are #0000FF..."-nörttivitsillä, jonka jälkeen pärähti komeasti soimaan Castlevanian tunnusmusiikki.

En tiennyt mitä kaikkea tuolla konsertissa saattoi odottaa, mutta yksi biisi oli pakko kuulla, ja ei aikaakaan kun Hideo Kojiman naama lävähti ruudulle.
Nimittäin niin mielettömän ihana Metal Gear Solidin tunnusmusiikki. Ah kuinka rakastankaan tuota biisiä. En ole kyseistä peliä itse pelannut, mutta olen seurannut vierestä varmaan viimeiset kolme-neljä osaa siitä. Siinä on kyllä komeat musiikit ja se tunnelma. Se kohta missä Snake on taistelutoveriensa haudalla ja nostaa lippaa.... Siis oikeasti, meinasi kyynel vierähtää silmäkulmasta, kun vielä kuoro alkoi laulaa. Upeaa!

Hyviä pelimusiikkeja on ihan mielettömästi ja vain murto-osa ehti soida tuolla konsertissa. Parhaimpina mieleen jäi ainakin tuo Metal Gear Solid, Monkey Island, Journey, Street Fighter, Megaman, Eatrhworm Jim, Final Fantasyt, Zelda, Sonic the Hedgehog, Halo, Skyrim, Silent Hill, ja jopa World of Warcraft.
Lisäksi mahtavien musiikkien väleissä oli hauskoja vitsejä legendaarisista videopeleistä. Jopa Angry Birds oli päässyt mukaan yhteen vitsinpätkään :D

Video Games Live oli kyllä ihan mahtava konsertti ja toivottavasti tulevat vielä joskus toistekin Suomeen. Niitten pitää vaan pitää vähän enemmän meteliä tulostaan, koska jos ei Sonja olis jostain äkännyt tämän konsertin, ni meiltä ois jääny tää ihan kokonaan välistä :O

Tykkäsin kovasti ja voisinkin tästä mennä kuuntelemaan Video Game Live level 3:sta, jonka ostin ihan CD-levynä sieltä paikan päältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti