18. marraskuuta 2014

Valtaistuinpeli

Ostettiin jokunen viikko sitten Game of Thrones-lautapeli ja päästiin perjantaina viimein pelailemaan sitä isommalla porukalla.
GoT-lautapeli on saman nimiseen sarjaan liittyvä strategiapeli, jossa vallataan linnoja ja linnakkeita. Peli on 3-6 henkilölle ja kestää noin 4-6 tuntia. Tuo peli on kyllä niin moniulotteinen, että siinä saa helposti tuon 6 tuntia kulumaan heittämällä :D Meiän ensimmäinen pelisessio kesti noin 5 tuntia.
Pelissä on siis kirjoista tutut hahmot. Meitä oli viisi pelaajaa ja me arvottiin jokaiselle oma "sukunsa". Mulle onnetar antoi Greyjoyn merkin. Plaah. Ei ehkä se parhain kaikista :D

Pelilauta koostuu Westerosin kartasta ja se on jaettu pienempiin alueisiin. Alueita saa vallattua sotilailla ja ritareilla ja laivoilla. Peli alkaa suunnitteluvaiheella, jossa omille alueille(jossa on joku yksikkö) asetetaan määräysmerkki ylösalaisin. Kun suunnitteluvaihe on valmis, merkit paljastetaan eli käännetään oikein päin. Kun kaikki merkit on paljastettu, aletaan määräyksiä käymään yksi kerrallaan läpi. Määräyksiä on määräysmerkki, hyökkäysmerkki, puolustusmerkki, tukemismerkki ja arvomerkki. Määräysmerkillä saa poistettua toisen laittaman määräyksen, hyökkäys- ja puolustusmerkit on varmaan aika selkeet ja tukemismerkillä voi tukea viereisen alueen taistelua, oli se sitten oma maa tai vastapuolen. Niin sanotulla arvomerkillä voi kerätä oman sukunsa vaakunamerkkejä, joilla sitten myöhemmin pelissä käydään kauppaa tai merkitään valloittamiaan alueita. Kun kaikki merkit on käyty läpi, alkaa toinen kierros, joka alkaakin vähän eri tavalla.

Toisella kierroksella paljastetaan Westeros pakkojen (1, 2 ja 3) päällimmäiset kortit. Kussakin kortissa on erilainen kuvaus siitä, mitä pelissä tapahtuu seuraavaksi. Esim. voidaan lisätä armeijoihin lisää sotilaita tai kerätään vaakunamerkkejä tai käydään läpi valtajärjestykset. Valtajärjestyksellä on merkitystä taisteluissa ja silloin kun jaetaan erikoishyötymerkit; valtaistuin, korppi ja miekka. Valtaistuimen haltija saa päättää tasapelit, miekan haltija saa yhden lisäpisteen taistelussa ja korpin haltija saa joko vaihtaa yhden määräysmerkin tai sitten katsoa villien pakasta päällimmäisen kortin. Kun villien merkki saavuttaa muurilla luvun 12, niin tulee villien hyökkäys. Kun villit hyökkää, jokainen pelaaja maksaa haluamansa määrän vaakunamerkkejä, voittaakseen villit. Maksu tapahtuu kuitenkin sokkona, eli vaakunamerkkien määrä paljastetaan yhtäaikaisesti kaikille. On aika paljastaa villien pakasta päällimäinen kortti. Kortissa on määritelty eri tapahtumat, jos taistelu on voitettu tai hävitty. Siinä on määritelty myös erikseen eniten maksaneen ja vähiten maksaneen "tuomiot". Pahimmassa tapauksessa, vähiten maksanut voi joutua luopumaan osasta sotilaistaan pelilaudalla.

Pelistä olisi vielä niin paljon kerrottavaa, mutta mun selitykset alkaa vaikuttamaan jo nyt niin sekavilta, etten höpötä niistä enää sen enempää...

Tykkäsin pelistä kovasti ja varsinkin nyt kun kaikki tuntee pelin säännöt, niin tekee mieli ottaa uusiksi pikimiten :)

Onko muita lautapeleihin aikuisiällä hurahtaineita vai onko ne ihan lapsille suunnattuja juttuja vaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti