30. joulukuuta 2014

Joulun rauhaa

Heippa taas! Taisin jäädä vähän joulukiireiden alle, kun en ole ehtinyt tänne mitään päivittämään. Ja ihan oikeita kiireitäkin on ollut, eikä vain pelaamista :D .... vaikka toki sitäkin...vähän...on tullut tehtyä. Hih.

Aloitetaan nyt vaikka kaksi viikkoa takaperin, kun joulun kiireet tosissaan alkoivat jo pikkuhiljaa tuntua.
Saatiin nauttia jo ensimmäisestä joululahjasta, kun sain firmalta taas ison kassillisen HK:n ja Valion tuotteita. Viime vuonnahan me saatiin myös samanlainen kassillinen ruokaa, mutta tällä kertaa se oli ehkä pikkuisen jopa parempi.


Oli leikkeitä, nakkeja, makkaroita, pekonia, kinkkua, maksapaisteijaa ja erilaisia juustojakin, mutta tällä kertaa mukana oli myös suklaata. Eikä mikä tahansa suklaata vaan jättimäinen Fazerin luxorious collection suklaakonvehteja. Omnomnom. Lahja oli muuten ihan täydellinen ja kiitos siitä vaan isolle pomolle, mutta ai helvetti tuota oli tuskaa kantaa kotiin :D Varmaan kymmenen kiloa tuommosessa jättimäisessä kassissa. Huhhei. No selvisin onneksi kotio asti vaikka julkisilla matkasinkin.

Pari viikkoa sitten käytiin myös ihastelemassa vähän Itiksen joulukoristeita ja nappaamassa sieltä hieman joulumieltä mukaan kotiinkin. Tuo päivä oli oikeastaan aikamoinen surkeiden sattumusten päivä. Ensinnäkin meiän oli tarkoitus mennä kampaajalle meidän luottomestaan, joka sattuu sijaitsemaan meikän mutsin alakerrassa. Noh ilmeisesti oli sattunut jokin ymmärrysvirhe ja me oltiinkin tuntu myöhässä ja näin ollen kampaaja oli jo ehtinyt laittaa putiikin kiinni. No meiän oli tarkoitus vielä samalla reissulla käydä broidilta hakemassa mulle uudet kaiuttimet läppärille, joten päätettiin et mennäänpä samalla itikseen kiinalaiseen syömään. Siinä vaiheessa ei enää kampaajan missaaminen niin harmittanut, kun saatiin meiän ikilempparia pippurilla maustettua porsaanlihaa :D
Namiii! Päätettiin sitten käydä vielä Anttilassa ohikulkumatkalla ja löydettiin sieltä sillon se Lara Croft peli. Hih jipii onni onnettomuudessa.
Tuona viikonloppuna laitettiin myös meille joulu pystyyn. Tarkemmin sanottuna haettiin jo viidennettä joulua hyvin palvellut kuusi kellarista ja ripustettiin siihen nuo meidän ainoat joka vuotiset koristeemme. Hehah, helpolla päästiin taas.


Tuona viikonloppuna olin myös tosi ahkera, kun nostin Romeon trimmipöydälle. Sain lainaan Marisan trimmikoneen, jonka kävin itseasiassa hakemassa Lotalta, jolla se oli ensin lainassa. En ole koskaan ennen itse trimmerillä koiraa trimmannut, joten hieman jännitti, mitähän tästäkin tulee.


Ronsu ei ollut millänsäkkään trimmeristä, vaan katteli rauhassa ulos ikkunasta. Mulla meni itseasiassa jopa kolmisen tuntia koko koiran trimmaukseen(osan koirasta leikkasin saksilla) ja tuona aikana ehti tulla monenlaista ohjelmaa tuolta ikkunatelkkarista. Ensin satoi räntää ja sitten vain pikku hippusia lunta ja sitten tuli isoja karvahattuhiutaleita ja sitten taas vähän vähemmän. Ronsu se vaan katsoi haaveillen, että millon se pääsee tuonne lumeen pyörimään :D


Ja tällainen kasa siitä taas saatiin irti. Romeo on kunnon lammas. Sen villasta vois varmaan alkaa jo tekemään lapasia kun sitä tulee niin paljon. Haha.

No mutta. Syy siihen miksi trimmasin Romeon taas ihan lyhyeksi, on tämä:

Reilu viikko sitten maanantaina tapahtui se mitä oltiin jo odoteltukkin. Nimittäin Ronsulta leikattiin kulkuset pois (kulkuseet, kulkuseet riemuin hel...ei helkkäilekkään enää). Meiän rassukalla on nyt tuommoinen tötterö, jota sen pitää pitää noin kaksi viikkoa. Leikkaus meni hyvin, eikä siitä ole tullut mitään komplikaatioita. Nyt meillä alkaa kovanluokan koulutus, eikä yhtään turhaa lellimistä, vaikka toinen onkin vielä toipilaana. Olen muuten jo melkein lukenut sen koirankorjausoppaan kokonaan ja se on herättänyt paljon ajatuksia. Olen tajunnut uusi asioita ja myös halukas kouluttamaan koiraamme aivan uudella asenteella.

Yksi mainitsemisen arvoinen asia on ainakin se, että Romeo on ihan selkeästi koirien koira, kun taas Osku on ihan selkeästi ihmisten koira. Koirien koiraksi tulee yksilö, joka on kasvanut esimerkiksi häkissä ja eristyksessä ihmiskontakteista ja erotettu liian varhain emostaan. Kirjassa mainitaan myös, että Italiassa koirat kasvatetaan ns. työkaluiksi. Hyvä esimerkki asiasta oli se, että italialaiset pussailee ja halailee lapsiaan ja perhettään vaikka aikuisiksi asti, mutta suomalaiset jöröjussit lopettaa pussailun ja halailun, kun lapsi on vielä nuori ja näin ollen suomalaiset purkavat hellyytensä lemmikkeihinsä. Ei sillä että se olisi huono asia, mutta sen takia suomalaisten koirissa on myös eniten ongelmia.

Suosittelen lukemaan tuon Petri Vilanderin Koiran korjaus kirjan. Se herättää paljon ajatuksia, mutta kaikkea ei tietenkään tarvi ottaa niin kirjaimellisesti, vaan maalaisjärjelläkin saa ihan ajatella.

No mutta, muihin aiheisiin. Oli kyllä ihana joulun ihme, kun saimme nauttia valkoisesta joulusta myös täällä Etelä-Suomessa. Me vietettiin jouluaattoa syöden :D Haha eikös vähän kaikki tehnyt niin. Me mentiin ensin äitini luokse syömään joulupuuroa ja sitten riennettiinkin jo Antin porukoille syömään kinkkua ja laatikoita. Valtavan kokoisine masuinemme, me sitten pyörähdettiin loppupäiväksi ihan vaan kotisohvalle ja katsoimme elokuvia ja syötiin poppareita, jotka oli valmistettu meidän uudella hienolla popparikoneella :D haha.

Tänä vuonna me ei oikeastaan panostettu kauheasti lahjoihin, eikä meillä oikeen ollut mitään lahjatoiveitakaan. Saatiin veljeltäni popparikone ja uusi monitoimitulostin ja sitten muuten pääasiassa rahaa. Ihan hyvä näin, koska nyt näin asuntolainavelallisena rahalle on kyllä käyttöä.

Kavereille annettiin tänä vuonna vähän pientä purtavaa. Jokaiseen talouteen annettiin yksi korillinen herkkuja; suklaata, itseleipomiani pipareita, glögiä, suolakeksejä ja juustoa ja tytöille hieman Body shopin suihkusaippuaa. Valitettavasti meillä ei nyt tänä vuonna ollut oikein varaa sen kummempaan. Noita koreja voi onneksi kierrättää, niin ensi vuonna voi sitten kasata ihan omanlaisensa lahjan eteenpäin jollekkin toiselle kaverille :).


Sellaiset seikkailut tällä kertaa. Toivottavasti kaikilla oli mitä ihanin joulu ja kohtahan me saadaankin taas juhlia uutta vuotta!! Uuh jännittävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti