17. huhtikuuta 2011

Näin heti loman alkuun...

Viimeinkin mun talvilomani on täällä. Ja mikä oiskaan sen mahtavampi alku lomalle kuin ihana aurinkoinen ja lämmin päivä. Oltiin ukon kanssa eilen pitkästä aikaa melkein koko päivä ulkona. Lakaistiin etupihalta hiekat pois ja pestiin ja imuroitiin auto ja vaihdettiin kesärenkaat ja pestiin vielä autotallikin. Ahkeroitiin siis oikein kunnolla, mutta ainakin nautittiin ihanasta auringon lämmöstä. Tulee jotenki aina niin hyvä fiilis ku saa jotain aikaseks. Ehdittiin vielä just ennen kuutta käymään kaupassakin ostamassa ainekset pitsoihin. Jep eli tehtiin eilen omat pitsat ja niistä tulikin ihan mielettömän hyviä.

Ostettiin kaupasta myös yks peli.
Tällainen Heroes peli Playstation Movelle. Kokeiltiin aiemmin siitä semmosta demoversiota ja se oli ihan superhauska. Siinä saa huitoa kapuloilla ihan tosissaan. Siinä luki että sitä voi pelata 1-2 pelaajaa, joten ehkä me voidaan huitoa niillä kapuloilla samaan aikaan :D Pitää kokeilla sitä jossain vaiheessa.

Tänään oli suunnitelmissa aloittaa vähän takapihan mylläystä. Olis tarkoitus aloittaa noiden kääpiömäntyjen kaatamisella, kun ne on päässy ihan valloillee ja ne on rumia. Siin on taas ihan kauhee duuni ja voi olla, että se siirtyy myöhemmäksi, kun mulla on vähän kädet ja selkä kipeenä eilisestä. Ulkona on kyllä nyt niin mahtava sää, että vois ottaa semmoset pienet grillikauden avajaisten lämmittelijäiset. Eli ihan vaan testaillaan, että toimiiko tuo hyvin tuo meidän uusi joululahjaksi saama kaasugrillimme.

Meiän chilitkin on jo kohta kaikki punaisia, että vois alkaa jo keräilemään niitä.


Kunhan nämä kerää pois, niin sen pitäis alkaa tuottamaan uutta satoa. Voi olla, että se on jo liian "uupunut", mutta ei se mitään, meillä on jo uusia puita kasvamassa. Nää on siis semmosia minichilejä. Ne uudet mitä laitettiin, pitäis olla semmosia pitkulaisia puikuloita :)

2 kommenttia:

  1. Mullakin on pari erilaista chiliä kasvamassa. Ne vaan on niin "vaiheessa" vielä, että satoa saadaan odotella varmaan vielä vuosia :D Jostain luin, että chilin kasvattamaminen on helppoa kunhan vain muistat vain tehdä näin, näin ja näin (lista vaikeita asioita). Oiskos antaa mitään yleispätevää vinkkiä/neuvoa? :D

    VastaaPoista
  2. Chileistä on aika helppoa saada satoa, mut kuten noista meiän vänkkyröistä näkee, niin ne ei oo kauheen tuuheita. Toisin sanoen oon ollut aika laiska kasvattaja. Yks hyvä vinkki on, et laittaa multaan vähän soramultaa/hiekkaa sekaan niin juurilla on enemmän ilmaa/tilaa kasvaa ja sit kun se alkaa kukkimaan niin pölyttää ne kukat pienellä sudilla tai sit ihan vaan sormen päällä tökkii sitä kukkaa niin et se pöly irtoo. Chilit vaatii suht paljon valoa, eli jos ne ei sitä saa ni ne jää tuommosiksi harvahiksi, niinkuin meillä :) Onnea kasvattamiseen, se on kivaa xD

    VastaaPoista