29. huhtikuuta 2012

Aamiainen auringossa

Ah voi että tänään on ollut ihana päivä. Sai nukkua pitkään ja ulkona paistaa ihanasti arska. Halusin leipoa Vapun kunniaks tiikerikakkua. Meillä oli yks päivä töissä tikrukakkua ja se olikin pitkästä aikaa tosi hyvää, niin mä aattelin et kokeilempas ensimmäistä kertaa itse tehdä moisen kakun. Etsin netistä sopivan ohjeen ja ryhdyin hommiin. Halusin tehdä sellaisen version missä oli mukana myös suklaata. Löysinkin aivan täydellisen ohjeen TÄÄLTÄ. Laitoin kaakun uuniin 50 minuutiksi ja lähdin pihalle syömään aamupalaa Cosmopolitanin kera.
Ekaks mulla oli päällä semmoset puolipitkät housut ja ohut villatakki. Sitten mä totesin, että pärjään pelkällä topillakin ja otin villatakin pois. Pian mulla olikin jo niin kuuma, että menin äkkiä vaihtamaan shortsit jalkaan ja ryhdyin ottamaan ihan tosissani aurinkoa.
 Voiko ihminen enää valkoisempi olla?
Osku pitää huolen siitä, että me ollaan aurinkoisen sään aikana ulkona, kun se alkaa vinkumaan ja osoittelemaan kuonollaan ulko-oven suuntaan :D Ja koska Oskua ei voi yksin päästää juoksentelemaan, niin pakkohan sinne on sitten itekkin lähteä pällistelemään ja ehkä vähän leikkimäänkin mukaan. Odotellaankin jo innolla kesän mökkireissuja kun ollaan jatkuvasti ulkona ja eiköhän me sinne järveenkin pulahdeta monen monet kerrat uimaan.

No, mutta pian olikin jo 50 minuuttia kulunut ja uunin kello alkoi hälyttämään. Uunista paljastui hassun näköinen räjähdyksen kokenut kakku.
Kumouksen jälkeen se ei näytäkkään enään niin räjähtäneeltä. Tää oli tämmöinen harjottelukakku. Mulla ei nimittäin ole vielä semmosta hienoa pikkuista kakkuvuokaa, niin mun piti tehä se semmoseen maailman suurimpaan maustekakkuvuokaan. Eli siitä tuli aikas matala.
Lisäks olisin voinu käyttää kaakaojauhetta kaakaojauhojen sijaan, niin siihen olis tullu ihanan tumma se "raita". Mutta kaikkien näiden pinnallisten virheiden jälkeen, tämä kakku oli kyllä todella maukas.
Erittäin hyvän makuinen ja se jos mikä kruunaa kaiken. Kyllä tätä kehtaa vappuna tarjota kavereille!

Ehkä joskus kun löydän jonkun täydellisen vuoan, niin kokeilen tätä reseptiä taas uudestaan ja silloin odotan sen kakun olevan täydellinen.

Nyt pitää rientää vielä kauppaan hakemaan vappupäivän grillattavat ja illalla pitäisi leipoa vielä parit munkit... jos jaksaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti