9. huhtikuuta 2012

Prinsessasynttärit

Eilen oli siis tosiaan kaverin esikoisen 5 v. synttärit ja me oltiin siellä kans koko perhe kissoineen ja koirineen....eiku siis Osku oli mukana :D

Tein tälle ihanalle pikkuprinsessalle Hello Kitty kakun. Vähän jännitti, koska tein ensimmäistä kertaa ns. tilauskakun. Olen kakkujen teossa niin amatööri kuin vaan voi olla, joten näin paljon vaivaa tehdäkseni siitä omien taitojeni mukaan täydellisen.
Tällainen siitä sitten tuli. Tein siihen sienikakkupohjan ja suklaa- ja mansikka täytteet (mun lemppari ohjeilla) ja ne onnistui paremmin kuin koskaan ennen. Se oli täydellinen. Mutta, kun piti alkaa tekemään kakkuun kuorrutusta, alkoi ilon kyyneleet muuttua surun kyyneleiksi.

Kokeilin ensimmäistä kertaa vaahtokarkkikuorrutusta. Värjäsin sen vaalean liilaksi, koska liila on synttärisankarin lempiväri. Kaulin sen sopivan kokoiseksi levyksi ja kun sain sen levitettyä kakun päälle, se alkoi halkeilla ja revetä joka suunnasta. Ärsytti niiiiiin sikana. Kirosanojen säkeistämänä passitin Antin kauppaan hakemaan kermaa. Noh tajusin samalla, ettei kaupat ole pääsiäispyhänä auki. Mies lähti huoltoasemalle ja kello läheni jo kahta, jolloin synttärit alkoivat. Itse olin viellä yöpaidassa ja tukka sekaisen ponnarilla, kun yritin rauhoitella itseäni ja saada tehtyä kakun edes johonkin kuosiin. Leikkasin Vaahtokarkkikuorrutteesta riekaloituneet reunat pois ja jätin siitä vain sen kakun päällisosan jäljelle. Leikkasin siitä vaahtokarkkimassasta vielä Hello Kittyn pään ja nenän ja silmät ja aloin liimailemaan niitä kakun päälle "sokerikuorrutteella" siis samalla millä koristellaan jouluna pipareita. Maalailin elintarvikeväreillä vielä ääriviivat, kunnes Antti saapui kerman kanssa hätiin. Kun sain maalaukset maalailtua, pistin miehen pursottelemaan kermareunuksia kakkuun ja lähdin itse äkkiä pistämään vaatetta päälle ja naamaa juhlakuntoon.
Viimein saatiin kakku pakettiin ja lähdettiin ajamaan kohti Keravaa. Kakku olikin sen verran iso, että hädin tuskin mahtui mun ainoan kakkukuvun alle, mutta saatiin se varovasti ängettyä siihen. Matkalla tietysti taas eksyttiin joka suuntaan ja löydettiin perille vasta kolmeksi. Siellä olikin jo vieraat innolla odottelemassa kakun tarjoilua ja synttärisankarikin pääsi puhaltamaan kynttilän.
Vieraat kehuivat kakkua ja kaverinikin kiitteli kovasti. Mutta ihaninta oli kuitenkin kun ihana päivän sankari tuli kiittämään ja oli ihan onnensa kukkuloilla. Juhlat olivat kaikinpuolin onnistuneet! Oskukin sai taas uuden leikkikaverin :D

Oskun uusi kaveri, Santi, on sekarotuinen jackrusseli. Pojat ovat melkein samanikäisiä, niin niiden energiat on kutakuinkin samalla tasolla. Aluksi piti tietysti vähän puolustella reviiriä parilla haukulla, mutta pian he olivatkin jo mitä parhaimmat kaverukset ja alkoivat jo leikkisästi painimaankin. Antilla oli mukana herkkua, niin pojat pääsi molemmat tekemään vähän temppuja :D

Oli niin hupaisan näköistä, kun Antti antoi käskyn "sivu", niin Santi meni Oskun tielle ja Osku oli ihan hämillään, että mites tässä nyt näin kävi. Nätisti osasivat kyllä molemmat pojat käyttäytyä ja kivaa oli. Leikkien jälkeen meiän pitikin jo lähteä kotio syömään, muutakin kuin kakkua. Käytiin kotimatkalla vielä Filmtownin kautta palauttamassa vuokratut leffat ja mukaan tarttui taas pari uutta. Ilta meni taas mukavasti sohvalla löhöillen ja leffaan katsellen. Päivä oli taas kerrassaan täydellinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti