15. kesäkuuta 2012

Raparperimehua

Löysin Crumbles for everyone-blogista ihanan raparperimehun ohjeen. Raparperi on pienestä asti ollut mun herkkua ja kun sitä tuolla pihalla kasvaa, niin pitäähän sille nyt jotain käyttöä keksiä.
Sain poimittua raparpereja just litran verran ja tein niistä tuollaisen pienen pullollisen verran mehua. Se mehu on sellasta ihanan persikan punertavan oranssia. Näissä kuvissa se näyttää vähän enemmän keltaiselta.  Sitä väriä voi vähän muokata mieleisekseen sillä, että kuoriiko ne raparperit vai keittääkö kuorineen. Itse kuorin kaikki ennen keittämistä.

Maku oli tosi jännä. Se oli sellainen vähän makea, mutta kirpeällä jälkimaulla. Tykkäsin kovasti. Tätähän siis laitetaan veden sekaan, eikä suinkaan juoda pelkilteen. No mun oli sit ihan pakko kokeilla tehdä siitä sodastreamilla kuplivaa :D En ole vielä ehtinyt maistamaan, mutta se on takuulla vieläkin maukkaampaa. Siinähän se yks pikku pullollinen jo melkein hujahtikin. Eiköhän noita raparpereja kasva vielä monta lisää tai sitten vähintään Antin mummin mökiltä pöllin pari sellaista jättiläisraparpereja, kun ne kasvaa siellä ihan mielettömän kokoisiksi. Niin hyvä ohje, että tulee varmasti tehtyä tätä vielä uudestaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti