15. lokakuuta 2012

Hyvinkään näyttelyt

Lauantaina oltiin tosiaan Hyvinkäällä Spanielliiton erikoisnäyttelyissä. Lähettiin aikasin liikenteeseen, kun lagottojen vuoro alkoi jo klo 10:40. Tai ainakin olis pitänyt alkaa, mutta se aikataulu tais vähän venähtää siinä meiän kehässä.

Siellä oli siis semmonen 84-vuotias italialainen tuomari ja jo pelkkiä lagottoja oli arvoteltavana 50 koiraa. Täytyy sanoa, että olipahan aika reipas papparainen :D
JuttajaOsku
En tienny yhtään, mitä odottaa, kun Oskun turkki oli ihan takussa ja enpä ollut ehtinyt sen kanssa kauheasti treenaamaankaan. Tuomari kattoi kyllä aika pitkään ja pohdiskellen. Osku kilpaili siis luokassa junior urokset ja KYLLÄ, Osku sain ERI:n eli erinomaisen (punainen nauha)! Olin jo mielettömän iloinen siitä punaisesta nauhasta, mutta se ei ollut vielä siinä.

Kaikki ERI:t ja EH:t (erittäin hyvä) laitettiin vielä paremmuus järjestykseen ja Osku olikin lopulta Junior urosten toisiksi paras!
JuniorUros2
Nämä olivat siis vasta Oskun toiset näyttelyt ja Osku tuli junnu-urosten tokaksi. Eikä siinäkään vielä kaikki! Osku sai SA (sertifikaatin arvoinen) ruusukkeen ja pääsi kisaamaan paras uros paikasta kaikkien urosten (ERI:t ja valiot) kanssa.
ParasUroskehä
Paras uros-luokassa kilpaili ainakin 8 koiraa ellei enemmänkin ja kuten kuvasta näkyy, niin Osku erottuu aika hyvin noitten kaikkien ruskeitten lagottojen seasta :D
ParasUros4
Osku pääsi ihan yllättämään emäntänsä ja tuli Paras uros-luokan neljänneksi!! Ihan mieletöntä! Meillähän on oikeen ihan ehta näyttelykoira :D

Kiitokset vielä Jutalle, joka toimi toistamiseen Oskun taitavana handlerina. Osku juoksi mun mielestä jo huomattavasti paremmin, kuin ekoissa kisoissa, eikä hyppinyt tai vetänyt läheskään niin paljon. Seisottamisen kanssa tuntui kyllä olevan vielä paljon tekemistä, mutta kyllä se siitä vielä. Voi että. Olen ihan mielettömän ylpeä meiän pikku Oskusta :) Tais muuten olla pienet lagotot tämän tuomarin mieleen, kun oli niin menestyksekäs päivä meiänkin kennelin koirilla.
OskuJee

Tähän näyttelyrumbaan meinaa jäädä koukkuun, mutta nyt pidetään vähän taukoa, koska mun pitää leikata Oskun turkki ihan lyhyeksi ja muistaa jatkossa harjata ne takut sieltä heti, ennen kuin ne ehtii edes kunnolla muodostua.
staraOskuOskun arvostelu oli muuten italiaksi, niin en viitsi sitä tänne kirjoittaa, kun en siitä paljoa ymmärrä, mutta onneksi meidän kasvattaja osaa sujuvasti italiaa ja kertoi siinä olleen paljon kaikkea hyvää, mutta turkista oli maininta, että se on vielä vähän vaiheessa. Enkä ihmettele. Viimeksi se oli vielä ihan hyvässä kiharassa, mutta nyt se oli päässyt pahasti huopaantumaan. Ei auta ku pistää loskakeleiksi lyhyeksi, niin päästään vähän helpommalla sen hoitamisessa.

Nyt meillä on hieno vaaleanpunainen ruusuke koristamassa kirjahyllyä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti