23. joulukuuta 2013

Raskasta Joulua 2013

Meiän kaveriporukassa on jo perinteeksi muodostunut, että mennään Joulun aikaan katsomaan Raskasta Joulua konserttia ja tänä vuonna olikin jo kolmas perättäinen vuosi kun ollaan käyty nauttimassa hyvästä musiikista. Edellisisllä kerroilla ollaan oltu Nosturissa, mutta tänä vuonna Raskasta Joulua konsertti olikin vähän erillainen. Nimittäin tänä vuonna se olikin Raskasta Joulua kiertue ja he ovatkin kiertäneet jo ympäri Suomea, kunnes perjantain he esiintyivät Helsingissä Kulttuuritalolla.


Ennen konsettia, me käytiin syömässä Weeruskassa. Meitä oli yhteensä kuusi henkeä, joten oltiin varattu pöytä etukäteen. Halusin ottaa kerrankin jotain vähän erikoisempaa ja valitsin poronkäristystä. Valitettavasti se oli aivan liian suolaista minun makuuni, enkä pystynyt syömään siitä kuin hädin tuskin puolet. Taina otti myös samaa ja hänkään ei pystynyt syömään sitä kokonaan. Onneksi saatiin ne kuitenkin puoleen hintaan, niin ei sitten niin kauheasti jäänyt harmittamaan.

Ruokailun jälkeen käveltiin kulttuuritalolle ja päästiinkin saman tien sisään. Ehdittiin nauttia yhdet juomat ja pian konsertti jo alkoikin.


Raskasta Joulua julkaisi taas tänäkin vuonna uuden levynsä ja siinä oli monta uuttakin biisiä mukana. Uusia laulajiakin oli liittynyt mukaan remmiin. Niin kuin esimerkiksi niin ihana nallekarhumies Antti Railio, joka lauloi uuden suosikkibiisini Enkelikellon. Toinen suosikkini on Toni Kakkon laulama Jouluksi kotiin.


Uusien biisien lisäksi kuultiin myös tietysti kaikkien suosikki Varpunen jouluaamuna ja mitähän muita kaikkia. Konsertti kesti ainakin kaksi ja puoli tuntia, joten melkeimpä voisin väittää, että he lauloivat oikeastaan kaikki biisit, mitkä ovat levyttäneet :D No ehkä ei ihan, mutta kaikki mitä vaan muistan Petteri Punakuonosta Ave Mariaan soitettiin.


Uutuutena tänä vuonna oli myös naissolisti Amaranthesta tuttu Elize Ryd, joka lauloi ruotsinkielisen laulun Julen är här. Hänellä on kyllä todella kaunis ääni, mutta tuli pieni myötähäpeän tunne kun hän yritti laulattaa yleisöä biisillä, jota he eivät ehkä välttämättä osaa juuri yhtään. Ainakaan itse en osaa kyseisestä biisistä kuin juuri tuon Julen är här, kohdan :DPyroja ei Kulttuuritalolla polteltu, mutta paperisilppusade ja valotikut sateli yleisöön. Joku taliaivo ei vaan tajunnut jakaa niitä tikkuja eteenpäin, että reunayleisökin olisi saanut osansa. Noh ei maha mittään. Oli kyllä kivan näköistä kun yleisö täyttyi loistavista valoista, jotka heilui nätisti hitaan biisin tahdissa puolelta toiselle.

Huvittavin hetki oli ehkäpä se kun Varpunen Jouluaamuna lähti soimaan ja yleisö lauloi kovempaa kuin Marco Hietala ja hänen oli pakko lopettaa laulaminen ja tokaista " meinaatteko laulaa tätä sitten vielä kotimatkallakin" :D Lopulta Marco vielä laulatti yleisöä entistä kovempaa.


Illan lähestyessä loppuaan, asteli levy-yhtiön heppu lavalle ja jakoi jokaiselle esiintyjälle Platina-levyt myyntimenestyksen kunniaksi. Tänä vuonna Raskasta Joulua suorastaan räjäytti koko potin.


Sellainen Jouluperinne tällä kertaa. Keikan jälkeen kipitettiin kiltisti kotiin... tai no Antin faija haki meidät koirien kanssa ja päästiin mukavasti kotiin nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti