23. joulukuuta 2013

Tonttulakkitehtailija

Lupasinhan kertoa vielä vähän lisää mun tonttulakkitehtailuistani. Tosiaan viime viikolla aloin tekemään meiän Raskasta Joulua porukalle mustia tonttulakkeja.

Leikkasin vaan suorilta kankaasta jonkunlaisen kolmion ja ompelin siihen tuon karvareunuksen, mutta siitä tulikin aivan liian pieni. Noh seuraavasta tulikin sitten liian iso. No johan nyt on prkl.

Lopulta keskityin vähän enemmän ja loin ihan kunnon tonttulakkikaavan. Laskeskelin huonolla matikallani tasasivuisen kolmion mittoja yms ja onnistuin viimein luomaan juurikin sopivan kokoisen tonttulakin.


Loppujen lopuksi taisin tehdä yhteensä 5 tonttulakkia, joista kaksi oli tuommoisia vaaleanpunaisia. Tytöille vaaleanpunaiset ja jätkille sitten mustat.

Näillä mentiin sitten Raskasta joulua kuuntelemaan. Laitoin vieläpä Joulun kunniaksi tuommoisen punaisen mekon, jonka kävin edellisenä päivänä juurikin tätä tilaisuutta varten ostamassa H&M:stä :D Tonttulakki sai kyllä kyytiä siinä yleisön seassa hyppiessä ja pomppiessa, koska se oli vaan ihan tajuttoman kuuma!

Nyt mulla on onneks kaava valmiina, jos joltain kaverilta vielä puuttuu lakki, niin tänne vaan pyyntöä niin laitan koneella suristaen tonttulakin tulemaan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti