6. toukokuuta 2012

Tuohtunut

Tänään oli pakko saada edes jotakin aikaseks, joten päätin viimein tehdä sen kauan haaveilemani kangastuohikorin. Ohje löytyy siis Surrur - Näin teet oman Marimekkosi kirjasta. Käytin tähän vanhaa pussilakanaa, jonka Osku rikkoi jokunen aika sitten.
Aloitin silittämällä kaksipuolista tukikangasta valitsemaani tuohikankaaseen.

Silitin sitä tukikangasta varmaan tunnin, kun halusin, että se sitten varmasti pysyy kiinni, eikä repsota yhtään. Silitin molemmilta puolilta ja reunat mahdollisimman huolellisesti.
Sen jälkeen leikkasin kankaan 5 cm levyisiksi "tuohiksi". Se mun kangas oli noin 90x100cm, joten siitä tuli ihan mukavasti näitä tuohia. Muutama tais jäädä vielä ylikin.
Sitten pääsinki aloittamaan itse korin kasaamisen. Aloitin luomalla sopivan kokoisen pohjaristikon. Mulla tais olla siinä semmonen 4x4 ruutua pohjana. Sen jälkeen aloitin seinien kasaamisen perus ristikon tapaan.
Käytin kasaamisessa apuna nuppineuloja. Muuten ei ole tarvinnut juurikaan ommella mitään. Lopuksi vain siistin reunoja vähän parilla pistolla, mutta tämä pysyy kasassa hyvin ilmankin. Tein tästä neljän tuohen verran korkean ja sitten päättelin yhden kerroksen verran korin sisäpuolelle taitettuna. Lopputulos on tällainen:
Aikas nättihän siitä tuli. Ja kuka tunnistaa mistä tuo kangas aka pussilakana on ostettu? :D
Päät pujottelin vielä ristikon sisään ja se on valmis. Pari lyhyttä pätkää lerpattaa tuolla pohjassa, mutta ei ne näköä haittaa. Painoa ei varmaan kauheen paljoa kestä, ainakaan tämän mun ohuen kankaan kera, mutta riittää just sopivasti siihen tarkotukseen, mihin ajattelinkin eli Oskun lelujen säilytykseen.
Nyt on Oskulla ihan oma lelukoppa, niin pysyy lelut tallessa :)2 kommenttia:

  1. Ikeasta =) Mulla ja miehellä mustavalkoset ja likalla pinkit samanlaiset =)

    VastaaPoista
  2. Hehe jep, niin on :D Meillä oli myös vihreät samanlaiset.

    VastaaPoista