24. heinäkuuta 2011

mökkiviikonloppu

Perjantaina kun tuli töistä kotiin, rappusilla koti oven edessä odotti ihana pieni karvapallo.


Niin pieni ja utelias pikku orava vaan nökötti siinä kun kävelin rappusia alas, kunnes yhtäkkiä niitä ilmestyi toinen.

Niillä on ilmeisesti pesä jossain siinä rappusten alla, kun ne sieltä putkahtelivat utelemaan.

No mutta, tällä viikolla olin todellakin viikonlopun tarpeessa ja päätettiinkin viettää se mökillä. Piti vielä odottaa erään paketin saapumista, mutta heti sen jälkeen lähdettiin ajamaan kohti Savitaipaletta. Ei meiän autolla olis sillä helteellä jaksanut juuri ajellakkaan ennen kuin aurinko alkoi laskea, koska meillä ei ole ilmastointia meidän vm. 99 Fiat Bravossa.

Lauantai aamuna lähdin poikaystäväni äidin ja tädin kanssa keräämään mustikoita. En ihan jaksanut kerätä koko ämpärillistä täyteen, sillä hyttyset meinasivat syödä mut eläviltä ja siellä oli vielä niin pirun kuuma, että olin jo ihan hiestä märkänä. Olen siis hyttysen pistoksille allerginen niin piti olla pitkät housut ja huppari päällä, vaikkakin silti jouduin muutaman pistoksen uhriksi.Pari pakasterasiallista sain perattua ja laitettua pakkaseen. Suapi riittää toistaseks. Oli muuten aika herkullisen lämpimät säät vaikka olivat ukkosia luvanneet, mutta jotenkin ne pilvet onnistui väistämään sen meiän mökin kokonaan. Tai no, tuli siellä pari sadekuuroa, mutta siellä oli sitäkin hiostavampi ilma.
Uhkaavan näköisiä pilviä näytti välillä tulevan, mutta ne meni äkkiä ohi. Oli muuten ihana kun syötiin kaikkee "lähiruokaa" eli siis kerättiin perunat ja porkkanat pellosta, sekä sienet metsästä sienikastikkeeseen. Oli ihan sika hyvää. Harmi, että piti jo tänään palata takas kotio.

Ainiin kotona odotti muuten taas hassu yllätys, kun ne samat kaksi oravaa tuli taas ovella vastaan. Niin pieniä ovat, etteivät meinaa tajuta pelätä yhtään.
Tänään pitää taas mennä ajoissa nukkumaan, kun huomenna on aikainen herätys. Vielä kaksi viikkoa töitä ja sitten on odotetut kaksi viikkoa lomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti