29. marraskuuta 2012

Ensimmäiset villasukat

Sain viimein valmiiksi ne ihka ensimmäiset itsetehdyt villasukat. En ees peruskoulussa tehnyt koskaan villasukkia vaan tein aina vaan lapasia. No nyt päätin kuitenkin kokeilla ihan pelkkien netistä löytyneiden ohjeiden mukaan villasukkien tekoa ja etenkin sitä kantapäätä.
DSC_0096
Käytin näihin kaikenlaisia jämälankoja, mitä nyt sattui löytymään lankakoristani. Tuo sininen itseasiassa taitaakin olla yläasteelta mukaan lähtenyt villalanka, kun tein sillon säärystimiä, jotka jäivät pahasti kesken :D

Tein ehkä hieman liian monta silmukkaa jo tuohon varteen, kun en yhtään osannut arvioida sitä, niin tuo sukkaosio näyttää vähän turhankin isolta. No ei sillä, tein nämä Antille ja hänellä on iso jalka. Näyttää kuvassa tosi lyhyiltä, mutta ihan Antin jalan mukaan tuo pituus on tehty. Kyllähän ne venyy.

Kantapäät onnistui toiselta puolelta hyvin, mutta toiselta puolelta taisin tehdä pienen kämmin ja ompelin vahingossa nurjaa (mitä sanaa te käytätte väärinpäin neulottavista silmukoista?), kun olisi pitänyt neuloa oikeaa jne. No eihän se tuolla kantapäässä niinkään näy, mutta tiedänpähän sitten ens kerralla. Nyt voin neuloa villasukkiakin ilman ohjeita, jee! Opin muuten pari uutta kavennustekniikkaakin samalla ja totesin, että olen aina tehnyt sädekavennuksen ihan väärin :D No ei se haittaa. Harjoitus tekee mestarin.

Nyt neulon taas uutta tuubihuivia, koska löysin Prismasta ihanan tuntuista maastonvihreää lankaa. Sen tekeminen voikin kestää himpun verran kauemmin. Ajattelin myös aloittaa niitten jumpin-haalareiden teon tässä lähipäivinä, sillä mulla on jo pari kivan väristä collegekangasta venailemassa tuolla askarteluhuoneessa.

DSC_0012
Pitäis muuten Oskullekkin kehitellä semmonen kiva fleecehaalari tässä jossain välissä, kun tuota luntakin nyt alkoi puskemaan tuolta. Raukka oli yks päivä ihan kylmissään suihkun jälkeen, niin piti kietaista se tuommoseen lämpimään vilttiin. Kankaatkin olis jo valmiina, mut mulla vaan ei oo mitään hajua mistä semmosen koiranhaalarin teon aloittais. No kattellaan sitä sit myöhemmin.

Tämä postaus tulee muuten ajastettuna (ainakin toivottavasti), koska olen tällä hetkellä kampaajalla leikkauttamassa meikän viishaarasia latvojani poies :D Oikeesti, mun hiukset on ihan järkyttävät. Toivottavasti saadaan tuo tyvikasvukin pian piiloon.

Mutta semmosta taas tällä kertaa. Nauttikaahan kaikki nyt tuosta lumesta ;)

Yeyyyyy it's snowing!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti