12. syyskuuta 2012

Porvoon koiranäyttelyt

Noniin, viimein ehdin kirjoitella Oskun ekoista koiranäyttelyistä. Porvoon koiranäyttelyt oli kaksipäiväiset, mutta Lagotot oli vasta sunnuntaina, joten mentiin sinne vain yhtenä päivänä. Meiän piti olla paikan päällä viimeistään kahdeltatoista ja me oltiin perillä varttia vaille. Meinas mennä aika hilkulle, mut ehdittiin just sopivasti. Löydettiin meiän kennelin porukoita ja majoituttiin heidän telttansa viereen.
DSC_0003
Porvoossa oli sunnuntaina oikein mukava aurinkoinen sää. Osku oli ihmeissään kaikista niistä erinäköisistä ja kokoisista koirista. Lopulta se jo tottu siihen hälinään, vaikka oliski niin hirmusti tehny mieli mennä leikkimään niiden kaikkien muiden koirien kanssa.

Lagottojen vuoro alko yhdeltä ja junnu-urokset oli vuorossa heti pentujen jälkeen. Osku olis melkeen menny semmosesta pennusta, kun se on niin pikkunen ja vilkas :D Mä sain neuvoteltua itteni pois handlerin hommasta ja sain ottaa rauhassa kuvia meiän koiran ensikertalaisuudesta.
DSC_0016
Marisa kokeili ekaks pari kertaa juoksuttaa Oskua rataa ympäri, mut ei meinannu oikein löytää sopivaa rytmiä ja Osku huiteli miten sattuu. Krisse on hyvä viemään hankalia tapauksia kehässä, mut Jutta pääsikin Oskun kanssa sopivaan rytmiin ja suostui viemään Oskun. Tosin maksamakkaran salaisella voimalla :D
DSC_0085
Oskulla on vähän paha tapa vetää hihnassa, mut suht hyvin se loppuen lopuks juoksi siinä kehässä Jutan vierellä. Muutamista hyppelyistä huolimatta, se tuomari ei maininnu mitään pahaa Oskun luonteesta, jipii!
DSC_0084
Maksamakkaran voimin esitellään tuomarille Oskun kaunista profiilia.
DSC_0061
Osku olis varmaan antanu sille tuomarille paljon koirapusuja, jos Jutta ei olis keksiny hämätä sitä maksamakkaralla :D
DSC_0088
Ja sininenhän sieltä tosiaan tuli! Jee tosi hienosti. Sininen on siis toiseksi parhain eli EH eli erittäin hyvä. Aivan loistavasti ekoilta näyttelyiltä.

Tuomarin arvio oli seuraava(in english):
Still in size of male. Good type. Right head proportions. Enough dark eyes. Good square body. Topline should be more straight. Tail carriage too high. Forearm should be more longer. Good feet. Good chest. Good coat for age.

Tuomari oli siis italialainen, joten arviointi oli kirjoitettu englanniksi. Nyt vaan vähän tuota käyttäytymistä harjoittelemaan ja turkin kasvattamista, niin saadaan Oskusta taas kunnon pallopää :) Seuraava tuomari ei välttämättä pidäkkään Oskusta juuri yhtään, mutta kokemusta tässä vasta haetaan, joten olen hyvin innoissani viemässä Oskun vielä uudestaankin näyttelyihin. Ei se nyt niin kauheeta ollutkaan.
534411_4503506785047_1569203546_n
Loppupäivän Osku sai leikkiä siskonsa kanssa, joka menestyi myös tosi hienosti kehässä.

Ne Afgaaninvinttikoirat oli muuten aika huvittavan näkösiä hulmuavine turkkineen siellä kehässä :D Koiranäyttelyt on suorastaan viihdettä katsojalle.

3 kommenttia:

 1. Onnea hienosta suorituksesta! ;)

  Danan hieronta maksoi 35 euroa, että ihan vielä semmonen sopiva hinta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon Johanna :) Oskun onnistuneesta suorituksesta innostuneena ilmoitin meidät jo Hyvinkään näyttelyihin 13.10. Toisen tuomarin arviota odotellaan mielenkiinnolla, että mitä Oskusta oikeasti ollaan mieltä.

  VastaaPoista
 3. Juu eri tuomareiden arviot voi olla saman koiran kohdalla tosi eriävät.. Toivotaan sinnekin näyttelyyn menestystä :) Meillä on ens kuussa ihan tässä seinäjoella kv-näyttelyt, en tiedä vieläkään vienkö molemmat sinne vai vaan pennun :D

  VastaaPoista