13. tammikuuta 2013

Ensimmäiset agitreenit

Oltiin siis eilen viettämässä Oskun kanssa ensimmäisiä agilitytreenejä FinnAnin treenitiloissa Veikkolassa. Meille oli varattu vain tunti aikaa, joten se tuli käyttää tehokkaasti. En siis ehtinyt ottaa sieltä yhtään kuvia, mutta jos Antti joskus hoitaa treenaamisen, niin sitten minäkin voin keskittyä kuvailuun.

Mutta tosiaan aloitettiin kokoamalla rata ja jaettiin meidän kymmenen koiran porukka kahteen eri ryhmään. Toiseen ryhmään tuli hieman kokeneemmat ja sitten toiseen ryhmään täysin aloittelijat eli me. Meidän aloittelijoiden puolella oli vain hyppyesteitä ja yksi tunneli. Aloitettiin aluksi ihan vaan hypyn kouluttamisella hihnan kanssa ja kun se alkoi sujumaan, niin voitiin päästää koira irti. Koiran ollessa irti, laitettiin se odottamaan esteen taakse ja mentiin itse edeltä ja lopulta käskettiin koiraa hyppäämään esteen yli ihan itsekseen.

Harjoitus on todella helppo näin alkuun, mutta haastetta tuokin enemmän sen koiran pitäminen paikoillaan odottaessa. Eli voitte vaan kuvitella kuinka paljon enemmän yhdeksän muuta koiraa jaksaa kiinnostaa Oskua, kuin jonkun tyhmän esteen yli hyppiminen :D Saatiinkin kaikki kotiläksyksi harjoitella paikallaan pysymistä ja seuraamista. Ei sillä, etteikö se koiran tottelemattomuus ja karkailu raastaisi omia hermoja, niin se todella häiritsee myös muitten harjoittelua, kun toinen tulee keskeyttämään kaiken.

Esteharjoitusta kehitettiin pian siten, että jätettiin koira odottamaan esteen taakse ja mentiin itse kahden esteen taakse ja käskettiin koira hyppäämään itsekseen kahden esteen yli. Osku on sen verran nilkki, että se aina kiersi sen ekan esteen ja hyppäsin vaan sen tokan esteen yli. Siinä sitten nolona karjuin meiän typerälle koiralle, että eihän sitä nyt noin voi tehdä! Täytyykin keskittyä niihin kotiläksyihin ihan tosissaan, että pärjätään ens viikolla edes vähän paremmin.

Lopuksi jokainen koira sai vielä tutustua tunneliin. Autoin Helenaa Siirin, Oskun siskon, houkuttelussa tunnelin läpi ja se lopulta tulikin tosi reippaasti sieltä, mutta voi tämä meidän Osku. Oskua ei juuri tunneli jännittänyt vaan hänpä päätti jäädä tutkiskelemaan tunnelia hieman lähemmin. Koitappa siinä nyt sitten saada sitä koiraa sieltä läpi, kun se jää käytännössä asumaan sinne :D Osku on muutenkin vähän laiska tulemaan luokse käskystä. Se tulee aina vähän silleen "no jos nyt on kerran pakko"-asenteella ja sitä saa odotella ihan liian kauan. Se on ollut Oskun ongelma jo pennusta lähtien, vaikka ollaankin harjoiteltu sitä aina silloin tällöin. Siihen pitää saada jotenkin lisää vauhtia.

No joo mutta sellaset oli ekat agilitytreenit ja kyllähän ne sentään jotenkin meni, vaikka välillä saikin karjua koiraa kentän toiselta laidalta luokse, kun se on taas päättänyt mennä tekemään tuttavuutta toisten koirien kanssa. Onneks meillä on vielä monta harjoituskertaa jäljellä.
bestis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti