4. maaliskuuta 2011

Anna kaikkien kukkien kukkia

Meidän chilipuu on ottanut ihan selkeästi varaslähdön kevääseen. Jos siinä on jo nyt mieletön määrä kukkia, niin kuinka paljon niitä tulee kesällä olemaan! Viime kesänä tämä kyseinen chilipuu teki kaksi kokonaista satoa. Kuivatimme chilit uunissa ja jauhoimme ne kahvimyllyssä jauhoksi. Tulisen ruuan ystävät söivät niitä chilejä ihan kokonaisina, mutta meillä chilit menivät enimmäkseen jauheena kastikkeen joukkoon. Pitää vielä tutustua paremmin uusiin resepteihin, joissa näitä chilejä voisi käyttää.


Chilit kannattaa pölyttää pienellä sudilla tai muulla vastaavalla. Näin chilin kukka tekee varmemmin hedelmää ja sadosta tulee isompi. Mitä enemmän hedelmiä kerää, sitä enemmän se alkaa niitä tuottamaan.

Meidän oli tarkoitus tehdä tästä jäljellä olevasta chilipuusta Bonsaipuu.
Jotenkin tähän tapaan. Mutta se vähän jäi kiireiden keskellä tekemättä. Tänä kesänä, jos meiltä jää taas yksi ylimääräinen chilipuu, niin aivan varmasti kokeilen Bonsaipuun tekemistä. Löysin siihen jo hyvät ohjeetkin täältä. Voi olla, että se on ensikertalaiselle vähän hankalaa, mutta pakkohan sitä on kokeilla. Katsokaa nyt kuinka söpö puu siitä tulisi!

Tänään olisi suunnitelmissa leipoa suklaakakku! Ja koska ukko on töissä yömyöhään asti, aion katsoa urakalla sarjoja1 jotka on jäänyt katsomatta. Iltaan mahtuu siis ainakin Gossip girl, 90210, Weeds ja mahdollisesti vielä Brothers and sisters (tämä sarjaa saa minut itkemään joka jaksossa!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti